6 februari 2011

Statistieken


'Blogspot dot com' biedt ons gebruikers sinds mei 2010 statistieken aan. Ik ben dol op statistiekjes maar had voorheen geen zin om me te verdiepen in hoe ik zoiets moest implementeren op mijn blog. En zo belangrijk vond ik het ook weer niet, dacht ik althans destijds.

Nu kan ik al sinds tijden zien hoe goed of slecht aantafelmettanja bezocht wordt en waar men vandaan komt. Enig! Weet ik bijvoorbeeld welk recept het meest bekeken is -dat is, voor mij onbegrijpelijk, lof met ham en kaas uit de oven. Precies 1% van de bezoekers gebruikt een iPad, 2 bezoekers doen het met een BlackBerry, het merendeel (78%) heeft een Windows besturingssysteem.

Leuk om te zien dat opvallend, relatief, veel bezoekers hier terecht komen via www.frankrijkoptafel.nl. Daar rondsurfen leerde mij dat een hier geplaatst recept van gekonfijte eendenmaagjes op die site, keurig met bronvermelding en verwijzing, vermeld werd. Ook veel bezoekers via het welbekende Ministerie van Eten en Drinken.

Deze week kreeg ik merkwaardig veel bezoek via http://goo.gl/BcenQ, AdultFriendFinder.com. 'Spreek af met Opwindende Leden die op zoek zijn naar seks in de omgeving van Amsterdam.' Hoe kan dít nu weer? Het is overigens wel een lollige site. Je klikt aan met wie je seks wilt: man, vrouw, stelletjes (hetero, homo, lesbo: alles kan), hoe oud ze moeten zijn en waar ze vandaan moeten komen: met ruime keuzemogelijkheden als Uzbekistan en Somalië.

Maar nogmaals, hoe is het toch mogelijk? Nu kan ik toevallig ook zien welke zoektermen men heeft gebruikt waardoor ze juist hier terecht zijn gekomen. Zo zag ik opeens in het rijtje de zoekopdracht 'hot tanja' staan. En tja, dan kom je op de bijdrage in december 'Hot or Not in 2011' terecht. Logisch toch? Ik moet deze lieden helaas teleurstellen: het is en blijft nog altijd Aan tafel met Tanja en niet Op tafel met Tanja.

Trouwens, de zoektermen zijn sowieso geestig om te lezen: 'afbeelding vrouw houdt schaal eten vast', 'ei pocheren hoe' en 'iets bijzonders met spaghetti'. De wereld der statistieken, het blijft fascinerend leuk!

7 opmerkingen:

J van Ringen zei

Zoektermen kun je verwerken in je tags, dan wordt je blog sneller gevonden.

JaartalOnline zei

'op tafel met Tanja'

hilarisch en briljant gevonden.... lol

Aan tafel met Tanja zei

Dank, Jaartal :-)

Theo zei

Hoi Tanja,
ik kijk ook zo nu en dan naar de stats, maar zulke leuke heb ik er nog niet bij gevonden. Het is en blijft leuk dat bloggen!

Daily stuff and more.. zei

Leuk inderdaad. Ik verbaas mij ook regelmatig en lig soms in een deuk om de zoektermen.

Anoniem zei

Bericht uit Naarden:

Dit was echt heel erg lachen!!

corrine zei

Dag Tanja,
Grappig die statistieken! Ik verbaas mij soms ook over de aantrekkingskracht van sommige berichten op bezoekers. Zo wordt mijn recept van Venkelsoep regelmatig bezocht door een of andere sexsite. Het is maar waar je opgewonden van raakt:-)