tag:blogger.com,1999:blog-5248916174207275702.post134635405646439652..comments2023-09-21T14:55:41.169+02:00Comments on Aan tafel met Tanja: Pasta BologneseAan tafel met Tanjahttp://www.blogger.com/profile/14866859374590393905noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5248916174207275702.post-447366589548503252010-02-09T17:09:54.656+01:002010-02-09T17:09:54.656+01:00Melk, zo uit het glas ja. Maar niet verwerkt!Melk, zo uit het glas ja. Maar niet verwerkt!Aan tafel met Tanjahttps://www.blogger.com/profile/14866859374590393905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5248916174207275702.post-82578158179309192062010-02-09T15:48:09.435+01:002010-02-09T15:48:09.435+01:00Meen me zelfs te herinneren dat jij melk echt te v...Meen me zelfs te herinneren dat jij melk echt te vies voor woorden vindt ;-) Aan die bolognese van Blumenthal begin ik ook niet, maar het recept uit Cook & Chemist met bicarbonaat (wat de vleessmaak zou versterken) ga ik nog wel een keer proberen.Yvonhttp://tasteofmatisse.web-log.nl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5248916174207275702.post-36235696481602552452010-02-09T12:59:12.727+01:002010-02-09T12:59:12.727+01:00Ha Yvon, in veel recepten gaan in de ragu -ook voo...Ha Yvon, in veel recepten gaan in de ragu -ook voor lasagne- melk of room (dus niet in de bechamelsaus). Mij trekt het niet. Ook zie je vaak vermouth ipv witte wijn. Dat recept van Blumenthal ken ik. Wat zouden de Italiaanse mama's hiervan vinden?!? Ik begin er ook niet aan hoor ....Aan tafel met Tanjahttps://www.blogger.com/profile/14866859374590393905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5248916174207275702.post-79052552148176068952010-02-09T12:12:56.643+01:002010-02-09T12:12:56.643+01:00Kippenlevers maken inderdaad een groot verschil, n...Kippenlevers maken inderdaad een groot verschil, normaal gruw ik ervan (A. is er verzot op) maar in een bolognesesaus is het lekker. Ik gooi er wel rode wijn door, dat 'past' op de een of andere manier beter. Bij lasagne -dus bechamel- lijkt het me logisch dat er zuivel doorheen gaat, niet in een bolognesesaus voor pasta. En om te zien hoe ingewikkeld je het kunt maken zou ik het 1e boek van Heston Blumenthal voor de grap er eens bijpakken. Op Kok Robin na begint daar volgens mij geen mens aan.Yvonhttp://tasteofmatisse.web-log.nl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5248916174207275702.post-64489697701758652372010-02-09T07:54:26.861+01:002010-02-09T07:54:26.861+01:00@Christel: binnenkort dus deze saus over de pasta?...@Christel: binnenkort dus deze saus over de pasta? @ RJ: ik hoop dat je zusje wat langer blijft: een dankbare eter aan tafel! Overigens, zijn het minieme verschillen. Ja, die rode wijn. Dat vind ik zelf niet zo geslaagd in vergelijking met witte wijn.Aan tafel met Tanjahttps://www.blogger.com/profile/14866859374590393905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5248916174207275702.post-72284823515098800332010-02-09T00:20:52.336+01:002010-02-09T00:20:52.336+01:00Twee zielen, één gedachte: ik maakte vanavond prec...Twee zielen, één gedachte: ik maakte vanavond precies hetzelfde gerecht, maar dan volgens <a href="http://bikkenenbuizen.web-log.nl/bikken_buizen/2008/12/rag-bolognese.html" rel="nofollow">dit recept</a>. Alleen verving ik de rode wijn door witte; van rode wijn gaat de ragù er zo 'modderig' uitzien...<br /><br />Mijn zusje is vandaag overgekomen uit Indonesië. Zij mag van zichzelf geen witte pasta eten (alleen volkoren) en dat was ik dan weer vergeten. Evengoed heeft ze 2x een bordvol opgeschept, dus of het lekker was hoefde ik niet meer te vragen!Robert Janhttp://bikkesement.freehostia.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5248916174207275702.post-21568894860805421842010-02-08T22:14:02.168+01:002010-02-08T22:14:02.168+01:00Ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor het laat...Ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor het laatst heb gegeten. Ik krijg er, bij het lezen en zien, gelijk weer zin in.Daily stuff and more..https://www.blogger.com/profile/05497086914683270545noreply@blogger.com