Ondertussen heb ik een vinaigrette gemaakt op basis van appelazijn, mosterd en olijfolie en daar peper, zout en gehakte platte peterselie aan toegevoegd. Overgiet de nog warme prei met de vinaigrette zodat de smaken goed intrekken. Zowel warm, lauw als koud erg lekker!
28 maart 2010
Prei in vinaigrette
Ondertussen heb ik een vinaigrette gemaakt op basis van appelazijn, mosterd en olijfolie en daar peper, zout en gehakte platte peterselie aan toegevoegd. Overgiet de nog warme prei met de vinaigrette zodat de smaken goed intrekken. Zowel warm, lauw als koud erg lekker!
Prei vind ik een lekkere groente, eet het regelmatig gestoofd en gebruik het in vele soepen. Deze variant ga ik zeker eens proberen Tanja, lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenGroet van Brenda
Hoi Brenda,
BeantwoordenVerwijderenAls je nog een paar lekkere preirecepten voor me hebt: graag!
Stamppot prei met pikante spekjes
BeantwoordenVerwijderenIngrediƫnten voor 4 personen
1,5 kg, kruimige aardappels
500 gr. speklapjes
1 ui
500 gr. panklare prei
5 gr. laos
5 gr. gemberpoeder
30 gr. boter
10 gr. sambal oelek
30 ml. ketjap manis
zout, peper
Bereidingswijze
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout aardappels ca. 15 minuten koken. Intussen speklapjes in blokjes snijden en bestrooien met zout, peper, laos en gemberpoeder. In koekenpan boter verhitten en spek al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Ui en sambal aan spek toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Prei aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Aardappels en prei afgieten en door elkaar stampen. Ui en spek met schuimspaan uit pan scheppen en door stamppot mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Door het bakvet de ketjap en 1 dl water roeren. Aan de kook brengen en losroeren. Stamppot over de borden verdelen. Saus in een sauskom schenken en apart erbij serveren.
Serveertips
Komkommer in het zuur
Recept geplukt van mijn Smulwebpagina, die ik nog bleek te hebben... :-)