Benodigdheden voor vier personen:
250 gram tagliatelle, 100 milliliter slagroom, 1 teen gepelde en gekneusde knoflook, sap en dun geraspte schil van 1 sinaasappel, dun geraspte schil van een halve citroen, twee eetlepels cognac, 50 gram boter, 150 gram Parmezaanse kaas, zout en peper.
Bereiden:
Verwarm de room met de knoflook, laat dit plusminus 1 minuut zacht koken en verwijder de knoflookteen. Voeg aan de room de geraspte citroen- en sinaasappelschil, zout en heel veel zwarte peper toe. Zet het pannetje even weg en laat het mengsel 10 minuten trekken. Kook ondertussen de pasta in een pan met lichtgezouten water. Voeg sinaasappelsap, cognac, boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Giet de pasta af en schep de saus er doorheen. Strooi nog wat extra Parmezaanse kaas er overheen.
Wel heel erg apart deze saus, zeg! Misschien mag er nog wat meer kaas doorheen en wat ik zeker een beetje miste was een mooie groene groente zoals stukjes groene asperges ofzo. Maar dat is dan voor een eventuele volgende keer want de saus was zeker de moeite waard om het nog een keer te maken. Het gerecht staat binnen 15 minuten op tafel en dat is zeker een pré! Wordt vervolgd, te beginnen met iets gezelligs van kool.
5 opmerkingen:
http://www.schmidtzeevis.nl/toppers/boekSZC.pdf
Lijkt me lekker. Wel herkenbaar, 3x terug naar een restaurant. In mijn geval een citroensaus om de Lemon kai thuis ook zo te krijgen (redelijk gelukt).
Hoi Tanja,
Heb je misschien zin om weer mee te doen met het foodblogevent van maart? Het thema is te vinden op www.excellent-eten.nl!
Groet,
Femke en Ivonne
Hoi,
In het recept staat: "Voeg sinaasappelsap, cognac, boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe.".
Voeg je dat dan toe aan de pasta of aan de saus?
Inderdaad, dat staat knullig omschreven. Je voegt het aan de saus toe!
Een reactie posten