Verhit in een pan met dikke bodem 4 eetlepels olijfolie. Fruit hierin een fijngehakte ui glazig en voeg daarna een geplette teen knoflook toe. Daarna gaan de tomaten (ongeveer een kilo) er in die natuurlijk wel van te voren zijn ontdaan van zaad en vel en in stukken zijn gesneden. Daarbij gaat dan nog een eetlepel fijngehakte, verse basilicum, een theelepeltje poedersuiker, wat druppels wijnazijn, zout en zwarte peper uit de molen. Vuur laag, laten pruttelen tot de saus lekker dik is geworden.
6 september 2008
Tomatensaus
Verhit in een pan met dikke bodem 4 eetlepels olijfolie. Fruit hierin een fijngehakte ui glazig en voeg daarna een geplette teen knoflook toe. Daarna gaan de tomaten (ongeveer een kilo) er in die natuurlijk wel van te voren zijn ontdaan van zaad en vel en in stukken zijn gesneden. Daarbij gaat dan nog een eetlepel fijngehakte, verse basilicum, een theelepeltje poedersuiker, wat druppels wijnazijn, zout en zwarte peper uit de molen. Vuur laag, laten pruttelen tot de saus lekker dik is geworden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Gelukkig heb ik een vriendinnetje met een moeder met een kas. Mijn vriezer ligt vol met saus. En in de koelkast staat een pot ketchup die ik eigenlijk niet lekker vind.
Dus vananvond tomatensoep, mousse, coulis, saus ;-)
Een reactie posten