Nodig: 1 dl groentenbouillon, 1 dl Noilly Prat, 1 dl slagroom, 1 fijngesnipperd sjalotje, 1 teen knoflook uit de knijper, 20 saffraandraadjes.
Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat dit -roer af en toe door- tot eenderde inkoken. De saus krijgt uiteindelijk een diepgele kleur en dan is-ie klaar (ik schat zelf een half uur tot drie kwartier; ik let daar nooit zo op). Zeef vervolgens de room et voilà! Dit kun je gewoon een dag van te voren klaarmaken en de volgende dag even opwarmen.
6 opmerkingen:
Een intrigerende saus Tanja, die wil ik ook wel eens proberen. Hij is vast makkelijker te verdragen een chocoladedrankje van Julie Andrieu!
Lekker Tanja, dank voor het recept en een fijne dag morgen met een mooi diner. Hier ook morgen hèt diner, lief had vandaag dienst en we hebben weer even ons kleinkind bezocht, zo mooi, zo lief, zo klein, heerlijk.
Fijne dag en een groet van Anne.
Tanja, toevallig had ik het vandaag met een kennis over dit soort saus. Zij had 'm gisteren geproefd in een kerstdiner in de Hamert. Ik heb twee vragen.
1. Overheerst de vermouth smaak niet een beetje?
2. Heb je hem wel eens met een garnalen bouillon (of bisque) gemaakt?
Goedemorgen MrOoijer, de vermouth wordt afgevlakt door de bouillon en de room en alhoewel nog steeds duidelijk te proeven zeker niet dominant aanwezig. Ik heb het nog nooit met garnalenbouillon of bisque gemaakt maar dat klinkt mij ook beslist lekker in de oren!
Als de vermouth kookt, verdampt de alcohol - en daardoor overheerst die smaak niet. Blijft de pure smaak over en is daardoor minder dominant.
Ander puntje: Zover ik weet verdwijnt de smaak van saffraan als het gekookt heeft. Maar als iemand het beter weet, mag die het zeggen.
Prettige dagen.
....En het was lekker!!!!!!!
Andrea
Een reactie posten