Nooit gedacht dat kweeperengelei of kweeperenpasta, of op z'n Spaans membrillo, een van de meest bezochte berichten is op dit blog. Leuk! En aangezien membrillo maken een jaarlijkse exercitie is, hier een kiekje van de pasta in wording. Lekker met een stukje oude manchego.
4 opmerkingen:
Ik heb het pas ook gemaakt. Heerlijk!
groeten, Caroline
Je leest het inderdaad opeens overal, ik moest aan jouw stukje van lang, lang geleden denken ;-).
Ach ja, een klein hypeje (hoe spel ik dit?) net zoals het gepocheerd eitje van Bert!
Voor de volledigheid: 'membrillo' is de spaanse naam voor kweepeer. Kweeperengelei is 'carne de membrillo', de puree wordt superingekookt, in een vorm gegoten en als hij is afgekoeld, gestort. Dan kan je er plakken van snijden als van een stuk vlees, vandaar de term 'carne de membrillo'.
Saludos uit Andalucia
Een reactie posten