12 november 2011

Kweeperengelei /membrillo


Nooit gedacht dat kweeperengelei of kweeperenpasta, of op z'n Spaans membrillo, een van de meest bezochte berichten is op dit blog. Leuk! En aangezien membrillo maken een jaarlijkse exercitie is, hier een kiekje van de pasta in wording. Lekker met een stukje oude manchego.

4 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Ik heb het pas ook gemaakt. Heerlijk!
groeten, Caroline

Carla zei

Je leest het inderdaad opeens overal, ik moest aan jouw stukje van lang, lang geleden denken ;-).

Aan tafel met Tanja zei

Ach ja, een klein hypeje (hoe spel ik dit?) net zoals het gepocheerd eitje van Bert!

Richelle zei

Voor de volledigheid: 'membrillo' is de spaanse naam voor kweepeer. Kweeperengelei is 'carne de membrillo', de puree wordt superingekookt, in een vorm gegoten en als hij is afgekoeld, gestort. Dan kan je er plakken van snijden als van een stuk vlees, vandaar de term 'carne de membrillo'.
Saludos uit Andalucia