Hoe langer ik dit boek bekijk en doorblader, hoe enthousiaster ik word. In mijn hand heb ik de commerciële versie van het afstudeerproject van Simone Kroon aan de Design Academy Eindhoven, met medewerking van Sándor Schiferli. Over (h)eerlijk eten in Nederland dus. Soesterknollen, Messeklever, Dalfser stekappels en Texelse zwarte bijen-heidehoning. Drentse heideschapen, Fryske droege woarst en Giele wâldbeantsjes. Giele wat?
Behalve degelijke informatie over wat ons land (gelukkig nog) te bieden heeft spat de vrolijkheid er van af! Met prachtige portretten van producenten en vakmensen en met drie uitstekende registers: op trefwoord, op de bezochte adressen en op boerenmarkten in Nederland. En laat ik vooral niet vergeten: het is óók een kookboek. Raapsteeltje ligt vanaf vandaag in de winkels. En nog even voor de volledigheid: uitgeverij Terra, ISBN 978 90 5897 8707, € 29,95, gebonden met leeslint.
1 opmerking:
hmm, lekker messeklever.
dat hebben we vorige week nog gekocht op de boerenmarkt (tijdens de week van de smaak) op het stadionplein.
En weer zo'n mooi boek van Terra.
Een reactie posten