2 september 2008

Alliance Summer Tasting

Met twee vrijkaarten die ik had gekregen van Smulweb gingen we op zondag 31 augustus op weg naar StrandZuid te Amsterdam, achter de RAI. De heenreis duurde 3 minuten maar vervolgens moesten we nog een half uur in de rij staan. Aan belangstelling dus geen gebrek voor de eerste Alliance Summer Tasting waarop de bezoekers konden proeven van wat de aangesloten restaurants te bieden hadden. We kregen bij de ingang een glaasje champagne en slippers met een M0ët & Chandon-print uitgereikt. Handig, want het gros van de vrouwlijke bezoekers kwam hoog op de hoeven en dat loopt niet echt makkelijk in de zandbak van StrandZuid.
De eerste drie amuses waren absoluut aan de matige kant: te koud, te waterig of verkeerde combinaties. Gelukkig werd dat he-le-maal goed gemaakt door de amuses van Oud Sluis (rauwe oesters op drie wijzen bereid) en restaurant Chapeau! (gazpacho van heldere bouillon met stukjes zwarte olijf, paprika en bleekselderij). Of dan de in zeewier gewikkelde prachtige rauwe tonijn van De Zwethheul, de koningskrab op een preparaat van watermeloen van restaurant De Bokkedoorns en La Rive  die ook een gazpacho serveerde van puntpaprika, waarin enkele grijze garnaaltjes zaten en opgeleukt met een prikkertje waaraan een mooi stukje coquille zat. Het zag er allemaal prachtig uit en smaakte voortreffelijk. Behalve dan die eerste drie amuses hè?
De toegangsprijs voor dit evenement bedroeg 35 euro en daarvoor kon men zoveel proeven van spijs en wijn als maar kon. Dat leidde af en toe tot wat ik maar noem Hollandse taferelen: zoveel mogelijk gebakken coquilles van La Vilette naar binnen werken of zoiets. Okura kon het niet meer aanslepen en moest voortijdig afsluiten. De lollies van Jonnie Boer waren binnen het uur al op. Mensen die pas om 16.00 uur de zandbak van StrandZuid betraden hadden dus het nakijken. Gelukkig stond Schmidt Zeevis er ook nog zodat de mensen die achter het net visten toch nog lekkere oesters of haring konden nuttigen.

1 opmerking:

Petra zei

Ja, ja, het was lekker en gezellig.
Jammer van het "volk" wat er ook op af kwam en wat een van de wijnboeren de kreet ontlokte:
ik lijk wel een barman, schenk nog eens vol dat glas, ober ! kreeg hij vaak te horen.
En dat terwijl het toch omschreven was als een proeverij van kleine hapjes en drankjes....