8 september 2008

Gespot & gekocht: gerookte knoflook


Amsterdam, een uurtje of drie 's middags. Gespot in De Natuurwinkel op de Weteringschans én gekocht: gerookte knoflook. Voorlopig komt het er niet echt van om dit product te gebruiken want vooralsnog elke dag inkoopbeurzen en dan beperk ik toch zeker de inname van knoflook tot een minimum. Op de site www. smokey-al.nl lees ik dat gerookte knoflook uitzonderlijk lang houdbaar blijft. Komt dát toch even goed uit!

7 opmerkingen:

kattebelletje zei

Smokey Al toch ipv Smokey AH? ;-)

Aan tafel met Tanja zei

Bizarre tikfout! Bedankt

Anoniem zei

Aldo (van Dining&Wining) heeft hier het nodige over geschreven. Hij verkoopt het geloof ik zelfs. Ikzelf ken het niet, dus ik ben benieuwd wat je vindt. Ik ben blijven steken bij de Chinese knoflookbolletjes. Maar daarvoor kwam ik helemaal niet, ik kwam je melden dat ik je een aanmoedigingsprijsje heb gegeven :-). Hier te lezen:
http://restaurantrecensies.web-log.nl/restaurantrecensies/2008/09/deze-erkenning.html

Anoniem zei

Jeetje wat leuk zeg, je weblog. Ik zag hem als link bij Carla.
Wat de gerookte knoflook betreft zijn mijn ervaringen niet bijzonder.
Ik vind de smaak niet heel veel verschillen en wat de houdbaarheid betreft nou forget it!
De tenen vergaan min of meer tot stof! en dat binnen vrij korte tijd.
Ik heb ze gekocht bij "onze" groentehalkraam op de AC en bij de Sligro, maar beide keren geen succes.
Ben benieuwd naar jouw ervaringen.
Groet Andrea

Aan tafel met Tanja zei

Ha Andrea, de knoflooktenen leven nog maar de smaak is inderdaad niet bijzonder ...
Tanja

Anoniem zei

Hi Andrea,

Jammer te vernemen dat je geen goede ervaringen hebt met gerookte knoflook voor wat betreft de houdbaarheid. Inderdaad liggen de strengen bij de bekende groothandels er al zo'n 2-3 maanden na de oogst wat sneu bij. Da's wel degelijk anders met de gerookte knoflook van Smokey Al; niet alleen blijft deze inderdaad ruim een jaar goed, dit wordt ook nog eens gegarandeerd. Er komen dan ook nog wel eens vragen binnen of Smokey Al dat spul dat bij de bekende zaken ligt aan hen levert "want dan hoef ik het niet". Ook enige tijd na de aanschaf kun je bij Smokey Al aankloppen met een terechte klacht; dan word je per ommegaande een nieuwe streng kostenloos toegezonden. Die service zou niet kunnen worden aangeboden als de claim van lange houdbaarheid niet hard gemaakt kan worden.
Alleen wij werken met de juiste rassen die zich wel degelijk goed laten conserveren door het rookproces. Slechts een paar rassen lenen zich hiervoor. Daarnaast zijn de rassen die wij gebruiken juist zeer rijk van smaak met duidelijk meer smaak dan de meeste andere knoflooksoorten die je als consument in huis kunt halen. Vergis je dus niet: niet alle gerookte knoflook is hetzelfde. Ook Tanja had bolletjes in huis gehaald die niet van ons afkomstig zijn. Probeer de onze eens; je zult aangenaam verrast worden, net zoals onze duizenden terugkerende klanten. Groet, Paul-Smokey Al Garlic

Aan tafel met Tanja zei

Bedankt voor je uitgebreide reactie, Paul. Afgezien van het feit dat mijn aangeschafte knoflook nog steeds goed is, ga ik wel even langs Olivaria om een streng te kopen: geef ik daar ook wat van aan Andrea.