27 september 2008

Tabouleh



Op de hamvraag van vanochtend, wat gaat Aan tafel met Tanja in elkaar draaien voor het straatfeest morgen, is het antwoord duidelijk. Tabouleh. Met marquez op de bbq want de weergoden zijn ons zeer, zéér, gunstig. Nu heb ik een recept dat wat afwijkt van het gangbare. De couscous (maatje moyen en plusminus 225 gram) wordt niet geweld in gekookt water maar in het vocht van -geraspte en daarna gezeefde- tomaten (4 grote), komkommer (1), citroensap (van 1), ui (1). Na het zeven voeg ik olijfolie (kopje), munt (handje), peterselie (handje), zout en peper toe en dan kan de couscous erbij. Vergeet ik nog iets? Volgens mij niet. De massa laat je minstens een halve dag staan in de koeling. Af en toe even kijken en proeven of de substantie iets meer vocht behoeft (een scheutje olijfolie of wat citroensap) en wellicht meer fijngehakte munt of peterselie mag hebben. Voor het opdienen hussel je er nog een ontvelde, van zaadjes ontdane en in blokjes gesneden tomaat doorheen (of twee). Een stukje komkommer in kleine blokjes ter deco is ook leuk. Voor de smaak hoeft het overigens niet.



1 opmerking:

Anoniem zei

Bijzondere variant, maar wel wat meer gedoe dan de gangbare recepten.. Ga 'm toch een keer uitproberen.