21 oktober 2009

puur&eerlijk

Wie in de Albert Heijn een van de producten uit de nieuwe lijn puur&eerlijk uit het schap trekt wordt meteen gefeliciteerd door een stel majorettes in kort gifgroen gekleed. Hulde aan de consument die vanaf nu eindelijk een heropvoedingscursus van onze grootgrutter ondergaat. We moeten met puur&eerlijk namelijk bewust gaan kiezen. Het wordt potverdorie steeds ingewikkelder. Nog maar net bekomen van de klavertjes en kies bewust-logo’s op de meest vreemde producten, wordt de consument opgezadeld met puur&eerlijk. Begrijp me goed, ik ben hier niet op tegen. Het is altijd nog beter dan de kiloknallers kippenbouten en gehakt van dubieuze afkomst. Een rondje bevestigde mijn vermoedens: het puur&eerlijk vlees vond ik verdacht goedkoop (even de bonuskortingen die de consument deze week hierop krijgt niet meegerekend). Vlees van puur&eerlijk is niet per se biologisch vlees maar vaak scharrelvlees. Net zoals een scharrelei bij Appie geen biologisch ei is. Na een rondje surfen op de site van Ahold begrijp ik het eindelijk. Binnen de puur&eerlijk-lijn zijn vijf categorieën: biologisch, fairtrade, duurzame vangst, ecologisch en scharrelvlees. Het blijft dus turen op de etiketten over het hoe en wat van het te kiezen product. Ik juich het best toe hoor maar het winkelen bij Albert Heijn wordt zo’n beetje het tegenovergestelde van het invullen van de belastingaangifte: makkelijker kunnen we het u niet maken, leuker wel.

1 opmerking:

Tilly Sintnicolaas zei

TO COOK OR NOT TO COOK..


Beste Tanja,

Een evenement voor en met bloggers zonder Tanja is geen evenement voor en met bloggers. Daarom nodig ik je dan ook graag uit voor onderstaande kookworkshop. Hoop dat je erbij kunt zijn!

Mijn excuses dat ik via een reactieformulier deze uitnodiging naar je verstuur. Ik kon echter niet zo snel je mailadres vinden op deze site.

'Die hard' foodie of een gezonde portie interesse voor koken? Dan hebben wij misschien wel een interessant voorstel voor je.

Op donderdag 19 november organiseert KitchenAid een heuse kookworkshop die zal plaatsvinden bij Pat’s Kitchen, gesitueerd in de voormalige schoenenfabriek in Waalwijk. Samen met andere bloggers, webmasters en culinaire journalisten kun je gratis en voor niets een avondje gezellig komen koken. Vanzelfsprekend: no strings attached.

2009 is voor KitchenAid een speciaal jaar met het 90-jarig bestaan van zijn gekende Artisan-keukenrobot. En dat vieren we graag offline met 'de onlines'.

Als alles volgens plan verloopt en jij het beste uit jezelf haalt, wordt dit het menu. Vanwege de nadere feestdagen kiezen we vooral voor fingerfoods:

* Getikt eitje met bieslookroom, crouton met versgedraaide filet americain
* Tosti van geitenkaas, groene asperges en hazelnoot
* Rosbief van kalfsvlees met tonijnmayonaise
* Krokante garnaal in Kataifideeg en schuim van Hollandse Brie
* In olijfolie gestoomde sliptong met zoetzure prei, oester en saus van citroengras
* Rolmops van zalm en zuurkool met waterkers
* Mousse van rode bessen munt en verveine met yoghurtijs

Wat denk je? Interesse voor een avondje culinair genot en kennismaken met collega-bloggers, Tanja? Meld je dan aan bij tilly@bureausintnicolaas.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

Datum: Donderdag 19 november.
Aanvang om 18u30 – einde om 22u00.

De 90e verjaardag van de KitchenAid Artisan-keukenrobot wordt gevierd met een verloting van een keukenrobot onder de deelnemers!!

Na ontvangst van je aanmelding op tilly@bureausintnicolaas.nl ontvang je een bevestiging met routebeschrijving naar Pat’s Kitchen. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan zeker contact met me op!

Hartelijke groet,

Tilly Sintnicolaas


Benieuwd naar Pat’s Kitchen?
Kijk op www.patskitchen.nl

Benieuwd naar KitchenAid?
www.kitchenaid.nl