12 januari 2010

Star: il Risotto agli asparagi

Gemak dient de mens. En dat kan dat heel verrassend uitpakken, soms dan. Carla gaf mij van de zomer twee pakjes risotto uit Italië en vandaag ging de groene aspergevariant er aan. Carla geeft natuurlijk nooit zomaar wat weg: het moet wél goedgekeurd zijn.
Het kind kon de was doen, ook zonder woordenboek. Iets met ‘500 ml di acqua fredda senza salare’, vervolgens doe je ‘fai cuocere a fuoco medio’ en dat ‘per 15 minuti fino al totale assorbimento’.


Bovendien was deze pakjesrisotto erg lekker, zonder de toevoeging van extra zout: dat had deze risotto echt niet nodig. De groene aspergepunten op de verpakking moet je er zelf bij fantaseren maar nog leuker is natuurlijk voortaan de risotto te pimpen met verse groene asperges.
Nog bedankt Carla!

6 opmerkingen:

Carla zei

Ha leuk! Ik ben ook nog steeds erg te spreken over die zakjes, vooral de funghi-variant vind ik erg lekker. Het halve dorp kent inmiddels de risotto-zakjes, ik had ook zo onwijs veel meegebracht ;-).

Aan tafel met Tanja zei

Die lijkt me ook leuk, de funghi-variant. Nu ben ik waarschijnlijk in mei een weekje in Italie en dat past vast wel in de koffer!!!

Anoniem zei

Ha, dat nemen wij dus ook mee terug als we in april weer naar Sicilië gaan. Neem wel altijd de bouillonblokjes mee van Star, de porcini dan.
Dus Carla en Tanja, enorm bedankt!
Anne.

Bert zei

Ha, die zakjes kennen wij ook.;-) Wij vonden het ook lekker.

Aan tafel met Tanja zei

He leuk wat van je te vernemen Bert!

Anoniem zei

8 pakjes funghi risotto, waarvan er vanavond, door de aswolk met 3 dagen vertraging thuis, gelijk twee zijn opgegaan.
Heerlijk, kind kan de was doen, dus onze vriend die volgende maand een paar weken naar huis op Sicilië gaat krijgt een boodschappenlijstje mee.
Dank voor de tip nogmaals!!
Anne.