21 oktober 2010

Stamppot sla met ambachtelijke rookworstEr lag nog een ambachtelijke rookworst van Waterlant's Weelde in de koeling en die moest op. Dat moest dus wel een stamppotje worden want ik eet eigenlijk alleen maar rookworst bij stamppotten of als ik erwtensoep maak. Maar ik had tegelijkertijd geen zin om andijvie te halen en vermengde de gemaakte aardappelpuree met bindsla en een zakje slamelange (veldsla, rucola, andijvie en snijbiet). Zelf vond ik het erg geslaagd. De rookworst daarentegen vond ik iets te fijn (fijn gemalen vlees) maar dat stond ook op de verpakking, zag ik achteraf. Ik kan hier wel het recept geven maar volgens mij heeft iedereen die dit leest wel z'n favoriete manier om aardappelpuree te maken. Ik gebruik altijd de pureeknijper in plaats van de stamper en meng de aardapppelmassa met warme melk en veel boter, veel nootmuskaat, zout en peper.

3 opmerkingen:

Saskia zei

Ik heb stamppot (of stoemp zoals bij hier zeggen) met sla pas onlangs leren kennen en ik vind het heel lekker! Lekker fris en smaakvol!

Yvon zei

Zo'n bord zal hier dus nooit verschijnen, maar wel een mooie foto. Hollandser dan erwtensoep wordt het niet, met rookworst van de slager. Ook zonder sneeuw lekker :-)

Anoniem zei

Hallo,

Dit is ook lekker met Paardenworst.
Ik heb vorige week via www.slagerijwisker.nl de lekkerste Paardenworst besteld en dit in een stamppot verwerkt.

Echt een must voor mensen die van Paardenworst houden.

MVG

Arjan