13 juni 2011

Bedrijfsongevalletje

Het zal je maar gebeuren: met een grote knal vloog de buitenste glasplaat van de ovendeur er uit. Duizenden stukjes veiligheidsglas op de keukenvloer. Gelukkig hing ik op dat moment niet met mijn kop voor de ovendeur om het garingsproces van het een of ander, in dit geval kip, te bewonderen.

Hoe kan dit nou gebeuren? En hoe ga ik dit oplossen? Een nieuwe deur er in laten zetten en wat mag dat kosten? Ik heb me inmiddels wel verlekkerd op de nieuwste inbouwovens die meer kunnen dan deze toegetakelde oven. Overigens was ik tot voor kort uiterst tevreden. Morgen maar eerst even een telefoontje plegen naar de klantenservice van Whirlpool.

8 opmerkingen:

Unknown zei

Indien het je lukt om die 4 kruiskop schroeven los te draaien (vaak gevuld met ingebrand vet), dan kun je met merk en typenummer een nieuwe ruit bestellen bij de HandyMan.
Heb het ook gehad met een Moulinex grill-oventje in mijn studententijd (jaren '80)

Daily stuff and more.. zei

Gelukkig ben je ongedeerd!

Lidy zei

Wat raar, ik heb nog nooit gehoord van een glasplaat die 'ontploft'.
Ik heb zelf een oven op borsthoogte en zit er vaak een halve meter voor.....

corrine zei

Ik moet er niet aan denken dat je er wel net voor staat! Gelukkig nu geen gewonden! Fabrieksfoutje in de ruit?

Chris zei

Jee Tanja! Dat is schrikken. Gelukkig dat je niks hebt!

Aan tafel met Tanja zei

Dank voor al jullie reacties. Ik moet er ook niet aan denken dat zoiets in je gezicht 'explodeert'. Morgen maar eerst naar fabrikant bellen maar de tip van PaulO is inderdaad ook een hele goede! En Corinne: het zou best kunnen dat er in die zes jaar een onzichtbare beschadiging is ontstaan of dat er een fout in fabriek is gemaakt. Ik vraag me af of ik dat nog kan achterhalen want er is werkelijk niets meer van die plaat over.

Anoniem zei

Hi, het is al weer twee jaar gekeden zie ik, maar ik kwam langs deze foto met google en ik vroeg me af hoe dit uiteindelijk is opgelost. Wij hebben pas geleden hetzelfde gehad. Bij het opendoen van de ovendeur sprong het veiligheidsglas in stukjes. Man en kind onder het glas, maar geen gewonden gelukkig. Heb je het vergoed gekregen, kan het uberhaupt gemaakt worden? Ben benieuwd! Anoukbruning@hotmail.com

Aan tafel met Tanja zei

Hallo Anouk,
Ik heb Ikea gebeld en zij hebben contact gelegd met Whirlpool. Whirlpool heeft kostenloos een nieuwe deur geplaatst. Echt fantastische service. Blij dat jullie ook ongeschonden zijn gebleven, dat is het belangrijkste. Succes ermee!