13 juli 2011

Te veel spaghetti


Het is altijd fijn om vrienden te hebben met een tweede huis en we reisden wederom af naar Piëmonte. In deze week werd er bijna elke dag gekookt voor vijf à zes personen en af en toe vergisten we ons in de hoeveelheden spaghetti. Maar: dat gooien we natuurlijk niet weg en verwerken dat gewoon de volgende dag. Het resultaat is een opgebakken spaghettiallergaartje geserveerd als hartige taart.

Je fruit wat knoflook, ui en rode pepertjes en voegt daarna bijvoorbeeld in blokjes gesneden tomaat en fijngehakte kruiden toe.  De spaghetti gaat vervolgens in de pan met de gefruitte ui, knoflook, peper, etc. en dat moet goed door elkaar gemengd worden. Klop wat eieren los met flink zout en peper en voeg een pittige soort geraspte kaas aan de losgeklopte eieren toe. Schenk vervolgens de losgeklopte eieren bij de spaghetti en bak dit rustig totdat de onderkant van de spaghetti een kleurtje heeft en de eieren gestold zijn. Keer de massa om in de pan (altijd een leuk werkje!) en laat de andere kant ook nog een kleurtje krijgen. Serveer in punten met wat sla en je hebt een heerlijke lunch.

3 opmerkingen:

MyriamC zei

Het ziet er heerlijk uit!

corrine zei

Zo zie je maar: van Spaghetti kun je nooit te veel hebben!

sweettflower zei

Slim om de restjes om deze manier weer te gebruiken.