22 oktober 2011

Trouw en Blaauw

Vanaf vandaag kun je vier weken lang bij aanschaf van de zaterdageditie van het dagblad Trouw bonnetjes uitknippen. Met die bonnetjes kun je de vier seizoenskookboekjes kopen van Ron Blaauw. Nu ben ik niet bijster gek op bonnetjes en zegels. Ok, ik beken: ik spaar kaaszegels en zegeltjes van Primera (bij inlevering volle kaart 1/5 staatslot gratis: altijd feest!). Maar ja: nieuwsgierig als ik ben had ik al in de agenda genoteerd dat ik zaterdag 22 oktober de Trouw zou moeten aanschaffen.

Ik zit nu met deel 1, aangeschaft met inlevering van bon voor € 2.90. Honderd-en-tien pagina's herfstgerechten als: rouleau van fazant met groene kool en knolselderijfrietjes, konijn van mijn moeder, witlof met ham en kaas '2011'. Hè? Witlof met ham en kaas '2011'?  Dat slaat dan waarschijnlijk op de modieuze ingrediënten in deze klassieker als: serranoham, provolonekaas, truffeltapenade en druivenpitolie. Geserveerd met een pluk rucola.

Er zitten leuke en absoluut maakbare dingen bij dus heb ik de komende drie zaterdagen  in mijn agenda geschreven: TROUW kopen, TROUW kopen, TROUW kopen. Een addertje onder het gras: de drie volgende deeltjes kosten echt geen € 2.90 maar € 7.50. Totale kosten: € 36.60  (1x2.90 + 3x7.50 + 4x2.80). Dat zijn 440 pagina's op formaat 230 x 160 mm en is zowaar niet goedkoop te noemen. Slimme gasten, die van Trouw!

8 opmerkingen:

Carla zei

Zeker slim van Trouw!

Daily stuff and more.. zei

Je betaalt je dus eigenlijk "blaauw".

Aan tafel met Tanja zei

Briljante opmerking!

Bertje zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
bert zei

Ha ha, primerazegeltjes sparen wij ook. Meestal heeft Gisèle haar parkeergeld er weer voor die dag uit.
(er ging wat mis met de vorige posting)

Sophie enzo zei

Pittig geprijsd dat blaauwe boekje....ondanks de bonnetjes.

Anoniem zei

Ook ik heb afgelopen zaterdag de Trouw gekocht. Net 3 zaken (Free Record Shop, De Bijenkorf, AKO)afgelopen met m'n bonnetje, overal kreeg ik te horen dat er maar 4 of 5 exemplaren geleverd waren, die waren zaterdagochtend al weg. Lekker ingeschat door de marketing van Trouw!De klantenservice weet ook niet méér te zeggen dan: "Pech gehad". Het volledige pakket bestellen bij de Trouw webshop is trouwens goedkoper dan de 4 weken krant kopen + de rest... Ontzettend flauw allemaal.

hannie zei

Overal uitverkocht, dat eerste deeltje. Ach, volgens jaar liggen ze wel bij de kringloopwinkel, denk ik.