29 augustus 2008

Amora, les vinaigrettes légères!

Dit vind ik nou een acceptabele kant-en-klaar-dressing. Helaas moeten we ervoor naar Frankrijk. Enige tijd geleden introduceerde Albert Heijn twee soorten dressings uit het assortiment van Amora. Natuurlijk net de twee smaakjes die ik niet blief: onder andere een met bruinige sliertjes basilicum. Tja, als ik mijn salade wil pimpen met basilicum dan snipper ik wat vers erover. Maar goed, hoop deed leven en vol verwachting liep ik regelmatig langs het dressingschap om te kijken of de Amora-lijn inmiddels met mijn favoriet was uitgebreid. Niet dus, sterker: de andere twee dressings zijn uit het assortiment gehaald wegens tegenvallende verkoop. En dus zit er niks anders op dan blijven halen uit Frankrijk of een boodschappenlijstje meegeven aan de Frankijkgangers. Ik kan weer ieder geval enkele maanden vooruit wanneer ik snel-snel-snel, wegens geen tijd, toch iets fatsoenlijks aan salade in elkaar moet zetten.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb de voorraad ook weer aangevuld. Vaste prik wanneer we naar Frankrijk gaan.

Anoniem zei

Wij zijn ze weer zat. Wel een paar jaar gebruikt inderdaad, maar een vinaigrette zit eigenlijk zo snel in elkaar dat we het weer zelf doen. Eigenlijk altijd met frambozenazijn (alhoewel de azijn van de chianti tegenwoordig ook mag), notenolie, mosterd en azijn, zout en peper. Heel simple dus. Olie het laatst natuurlijk. Maar deze is zeker acceptabel!

Aan tafel met Tanja zei

Vind ik ook Carla! Maar soms ... snel, snel, snel. Enfin, je herkent het wel,

Anoniem zei

Dit is voor ons de enige acceptabele kant en klaar dressing. We hebben hetzelfde probleem:hoe krijgen we deze in huis? Ah doe eens wat!