10 december 2008

Kip Kok Robin

Ik twijfelde nog of ik het recept van Kok Robin op mijn blog zou zetten. Maar er zijn twee argumenten om het hier (althans, een link naar het recept) wel te plaatsen:
  1. Hulde, hulde, hulde! Dank je wel dus voor dit prachtrecept.
  2. Sommige lezers van dit blog kennen het blog van Kok Robin niet en dan missen ze misschien zomaar het recept van Poached Soy Chicken.
Een toelichting hoef ik dus niet te geven. Je leest het allemaal daar. De Chinese suiker in het recept kun je volgens Kok Robin ook vervangen door gewone suiker en de sichuanpepers door gewone peperkorrels. Op de foto enkele kiponderdelen van dit recept, geserveerd met paksoi. De mastersauce ligt inmiddels in de vriezer te wachten op het vervolg ... .

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk! Fijn dat jij 't ook zo'n goed recept vindt. Kan niet mislukken he? Kip voor dummies. :-)

Anoniem zei

Lekker, met paksoi! Ik ben een absolute paksoi-fan. De mannen komt het de keel uit zo langzamerhand, maar dat is dan jammer. En die chick ga ik proberen. Met vel natuurlijk :-) Eerst die eend en die ganzenborst wegwerken, ik krijg last van die beesten.

Aan tafel met Tanja zei

Samenvatting: kip voor dummies mét vel :-) :-)

Anoniem zei

Ja, dat is ook de moeilijkheid van schrijven voor dummies. Die doen soms dingen die een normaal mens echt niet kan verzinnen: zonder vel, met ketjap of donkere sojasaus ipv lichte sojasaus, sherry, groene peperkorrels, anijszaad en dan misschien ook nog met kipnuggets ipv een kip? Haha, nee, sorry, ik ben melig. ;-)