1 juli 2009

Prins Witlof is verliefd

De komende periode deelt Albert Heijn gratis sprookjesplacemats voor de kids uit. Dit in het kader van de actie ‘klavertjesland’ van onze grootgrutter. En zo liep ik met met ‘Prins Witlof is verliefd’ de winkel uit.

Witlof? In juli? Maar nee, eenmaal thuis aandachtig bestudeerd bleek dat ik het helemaal verkeerd begrepen had. Het ging uiteindelijk om de promotie van bloemkool, vandaar ook een sprookje over prins Witlof. Logisch toch? Aan de zijkanten van de placemat kan het kroost lezen waarom ridders en prinsessen bloemkool eten. En wat lees ik dan? ‘Bloemkool bevat o.a. vitamine C, dat zorgt voor weerstand’. Ja duh, daar is een koter in geïnteresseerd.

Onder aan de placemat worden consumenten vooral aangespoord om te mailen naar klavertjesland@ah.nl met hun tips om gezond eten leuk te maken. Gezond eten leuk maken? Kunnen ze dat daar op de redactie niet zelf bedenken?

3 opmerkingen:

Carla zei

Oh geweldig! Je hebt de moeite genomen die dingen te lezen! Witlof/bloemkool is inderdaad wel erg geestig!

Aan tafel met Tanja zei

Ja, stom he? Ik zag dat het standaard was. Het verhaal over prinses Prei gaat eigenlijk over de promotie van rode paprika's!

Yvon zei

Hmm die placemats helemaal gemist, maar op de koelkast hangen eftelingzegels voor een heel weerhuis. En ik wil er nog naar toe ook!