4 juli 2009

Noedelsalade met kip

Binnenshuis is de temperatuur blijven steken op 26 graden klein nulletje C -let wel: in de schaduw- en de keuken die zowel 's middags als 's avonds tot zonsondergang baadt in het zonlicht , zal ongetwijfeld nog veel warmer zijn. En echt zin hebben om uitgebreid te eten met dit weer is er niet. Daarom bladerde ik maar eens door 'Lekker zonnig', een zomers kookboek met alleen maar 'zonnige' gerechten en plukte de noedelssalade met kip er uit. Het kost maar een kwartier om dit in elkaar te draaien en het is pikant en fris, vult voldoende maar valt niet zwaar en dus goedgekeurd.


Ingrediënten voor 2 personen: 100 gram glasnoedels, 1 eetlepel arachideolie, 1 teen knoflook uit de knijper, een stukje fijngeraspte gemberwortel van 3 centimeter, 1 groene chilipeper van zaad ontdaan en fijngesneden, 200 gram kipfilet in blokjes, 2 eetlepels limoensap, 2 gescheurde djeroek poeroetblaadjes, 1 el vissaus, 1 el chilisaus en 2 el gehakte korianderblaadjes.

Doe de noedels in een kom en giet er kokend water bij tot de noedels onderstaan. Laat dit vijf minuten staan of tot de noedels zacht zijn. Lek de noedels daarna goed uit, nog even afspoelen onder koud water en leg weg in een vergiet. Ondertussen worden de knoflook, gemberrasp en groene peper in de olie gebakken (een minuut of 2). Daarna gaat de kipfilet erbij en na een minuut of vijf, als de filet bijna gaar is, gaan de djeroek poeroetblaadjes, vis- en chilisaus en het limoensap erbij. Nog een minuutje laten pruttelen, en dit met de noedels vermengen in een schaal. Hussel hier de korianderblaadjes doorheen en klaar om op te eten. Simpel toch?

Het boek 'Lekker zonnig' is een aardig kookboek en gericht op 'niet lang in de keuken staan maar toch lekker willen eten'. Het boek is ingedeeld in snacks, salades, zoetigheid en drankjes. Lekker zonnig kost € 16,95, telt 360 pagina's, is uitgegeven door Terra en het ISBN is 978 90 8989 0665.

2 opmerkingen:

vincent zei

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Anoniem zei

You would get a lot of d[url=http://www.officialwashingtonredskinsprostore.com/]Robert Griffin III Youth Jersey[/url]
count using th[url=http://www.officialwashingtonredskinsprostore.com/]Nike Robert Griffin III Jersey[/url]
way The conception of marketing cheap wholesale watch winders [url=http://www.greenbaypackersofficialstore.com/]Official Aaron Rodgers Jersey[/url]
a win-win situation for both the buyer and the maker as the buyer gets the benefits of low prices and the producer makes from increased sales
ï»? for duplex and super duplex alloys Parker ended up being selected going[url=http://www.seahawksofficialshop.com/]Russell Wilson Jersey[/url]
as ended up being teammate L[url=http://www.greenbaypackersofficialstore.com/]Aaron Rodgers Limited Jersey[/url]
a Leslie inside wholesale NBA jerseys[url=http://www.denverbroncosjerseyproshop.com/]Peyton Manning Youth Jersey[/url]
as well as the US workforce cru[url=http://www.greenbaypackersofficialstore.com/]Clay Matthews Limited Jersey[/url]
ed along with 8 directly victories to accompl[url=http://www.newyorkgiantsofficialshop.com/]Eli Manning Child Jersey[/url]
h the yellow metal medal