28 juni 2009

Handig apparaatje?

Het is altijd weer lachen wanneer ik al zappend middenin een verkoopsessie van Tel Sell of een soortgelijk programma beland. Handige verfsystemen als Paint Wizard Pro -je hoeft écht nóóit meer de vloer af te dekken bij het spat- en spettervrij verven van de muren- of de Spin & Go dat de consument een stinkende dweil of mop bespaart omdat dit schoonmaakhulpje een ingebouwde centrifuge heeft waardoor de mop ‘hygiënisch schoon en droogt blijft’, doen mij altijd heel eventjes twijfelen of het huishouden en het klussen inderdaad niet beter en efficienter kan.

De leukste verkoopsessie was natuurlijk met Mr. T., in een lullig keukenschortje, die dankzij de Flavorwave eindelijk op middelbare leeftijd heeft leren koken. In een klap de gekoesterde jeugdherinneringen aan The A-Team van menig dertiger en veertiger weggevaagd!

Wie dergelijke sessies live mee wil maken moet gewoon op zaterdag over de Albert Cuypmarkt lopen. Er staat altijd wel een kramer met onzinnig spul een verkoopdemonstratie weg te geven. En zo kwam ik aan een lullig plastic scharnierend doosje waarmee aan alle ellende van een schoon te maken knoflookpers definitief een einde komt. Knoflook in doosje stoppen, draaien maar en in twee slagen de knoflook verpulverd tot moes. Moes eruit halen, doosje omspoelen en schoon. Meteen geprobeerd en verrrek: het werkte. Daarna een rode peper er in gestopt en jawel: dat ging ook goed.

Is het een verrrijking? Ach, liever zo’n doosje voor een klein prijsje in huis dan hysterisch middenin de nacht een Paint Wizard Pro, Garden Groom, Shape N Tone of een Halogen Oven bestellen.

4 opmerkingen:

© RJ zei

Hilarisch! Nooit geweten dat dat programma Tell Sell heette, want bij de eerste lettergreep was ik al weg-gezapt.

Nu alleen nog even de vervoeging van het werkwoord 'hijsen' naslaan, en je stukje is meesterlijk. ;-)

Oh ja: en het gebruik van gescheiden alinea's zou de leesbaarheid van je blog zeer ten goede komen.

Hopelijk heb ik je nu niet gekrenkt: positieve kritiek heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

Aan tafel met Tanja zei

Welnee, ik neem het mee. Het heet overigens Tel Sell en niet Tell Sell ;-)

simone zei

Prachtig stuk. Het meest dolle van dit stukje plastic is wellicht dat het gebruikt normaal voor heel andere doeleinden wordt ingezet. De gemiddelde coffeeshop verkoopt dit ding namelijk ook.... juist, om wiet in te verpulveren....

Andrea zei

..en wat doe ik dan fout, of ben ik gewoon onhandig?
Ik vind het namelijk een onding