10 november 2010

Restaurant De Kas


Ik was nog nooit in De Kas geweest en dat lijkt, of liever gezegd is, toch vreemd voor iemand die daar hooguit 10 minuten fietsen vandaan woont. Misschien komt het door de meningen in het sociaal netwerk die nogal tegenstrijdig zijn. De meningen op Iens bevestigen dat ook, alhoewel ik me daar niet blind op staar. In ieder geval: op een uitnodiging zeg ik geen nee en zo genoot ik daar afgelopen vrijdag van een lunch.

De locatie en het gebouw zijn schitterend en gelegen in park Frankendael, een unieke plek in Amsterdam. Voor de geschiedenis verwijs ik graag naar de website van De Kas. Ik ging er in ieder geval vanuit dat ik veel biologische groenten op mijn bord zou krijgen en dat klopte ook. Wel was ik vergeten dat men hier geen keuze heeft en een dagelijks vastgesteld lunch- of dinermenu voorgeschoteld krijgt. Op zich heb ik daar helemaal geen problemen mee.

We kregen als aperitief een schaaltje olijven en ingelegde courgettes. Die courgettes vond ik erg smakelijk. Sneller dan het licht kregen we een trio van voorgerechten: een licht gebonden aardappelpreisoep waarin een oester verborgen lag, een schaaltje met ingelegde zalm en smakelijke slasoorten en tot slot lof met daarop een flink stuk smeltende blauwaderkaas afgedekt met een bladerdeegdakje. Onverwacht erg smakelijk en totaal niet machtig door het deeg. Alle gerechten werden opgemaakt met flink veel verse kruiden. Ik vond het wel een erg makkelijk trio van voorgerechten.

Het hoofdgerecht was tarbot, die net iets korter had gemogen, op een bedje van spruitjes, knolselderijpuree en gnocchi die ik echt heel erg flauw en melig vond. Hier en daar wat kruiden, Indische kers en truffel (jus en schaafsel, het truffelschaafsel had weinig smaak). Erbij dronken we een Italiaanse huiswijn die gewoon goed was.

Na afloop kreeg ik nog een korte rondleiding door de kassen en dat is toch wel heel erg leuk. Een deel van de grond werd net bouwrijp gemaakt om lof in tunneltjes op te kweken. Ik kreeg nog een appeltje van eigen oogst mee en stapte de deur uit. Het kan misschien net iets beter maar ik was zeker niet ontevreden. De locatie vond ik top en de bediening aardig maar erg snel. Toch zou hier graag nog eens in de zomer terug willen komen voor het diner.

1 opmerking:

Carla zei

Op de een of andere manier, zoals eerlijk gezegd altijd met De Kas, niet overtuigend. Ik ga liever terug naar Vermeer dan, voor dat groentegerechtje.