29 november 2010

Hotel Sonnevanck: lunch


Een van de aardigste stranden, althans dat vind ik, is het strand bij Wijk aan Zee. Wijk aan Zee is klein, kneuterig en heel mooi gelegen in een kom. Geen vastgoedcowboys die de kustlijn definitief verpest hebben met megalomane hotelaccomodaties. Hier 'slechts' de dissonant van de Hoogovens te IJmuiden, links van het dorp, op kleine afstand! Het is dan ook eigenlijk altijd aan te raden eerst te controleren wat de windrichting is alvorens af te reizen naar Wijk aan Zee.

Voor de strandwandeling zouden we lunchen bij Hotel Sonnevanck, op 100 meter van het strand gevestigd. Nu is onze volkstuinbezitter P. kind aan huis in Hotel Sonnevanck en ik had al wat aardige verhalen van haar gehoord. Het weer was goed, viervoeter L. heeft altijd zin in het strand en dus was de afspraak snel gemaakt: eerst lunchen en dan wandelen.

Nu kun je hier regulier de uitsmijter, het broodje kroket of de tosti bestellen maar ze serveren hier tijdens de lunch ook maaltijden. Omdat dit weekend in het teken stond van wild, was de keuze snel gemaakt. Vooraf kozen we unaniem voor twee amuses van wild: een bitterbal, waarvan ik echt niet meer weet van welk wild beest het was, op uiencompote en een kwartelboutje. Vooral het kwartelboutje vond ik erg lekker.

Als hoofdgerecht de hertenbiefstuk met stoofpeertjes, spruitjes en een saus van chocolade. Erbij gebakken aardappeltjes. Het vlees was heerlijk, de spruiten waren keihard, de stoofperen erg lekker en de chocoladesaus was apart maar ging goed met het geheel. Erbij een glas pinot noir om vervolgens de kou in te lopen naar het strand.


4 opmerkingen:

Lidy zei

Hoi Tanja,
Ook wij hebben ons bezondigd aan de hertenbiefstuk. De spruiten (je moest ze wel zoeken) waren bij ons precies goed.

Groetjes
moeder van P.

jaartal online zei

Wow, de foto is super, het ziet er meer dan prachtig uit!

Aan tafel met Tanja zei

Ha, Llidy: dat was wel een verrassing. @jaartal online: bedankt voor het compliment!

Bert zei

Een mooie basis voor een stevige strandwandeling. Ik heb in Sonnevanck, na een schaakdag, meerdere keren goed gegeten.
Wijk aan Zee kan me overigens niet zo bekoren met die dreigende schoorstenen achter de duinen.