6 augustus 2011

Spaghetti aglio e olio: heerlijke eenvoud

Geen zin hebben om te koken. Of geen zin om boodschappen te doen. Ook geen zin hebben om voor een suffe afhaal te opteren. Gewoon geen zin hebben. Maar wel lekkere trek hebben, dat dan weer wel. Herkenbaar? Dan is spaghetti aglio e olio voor mij de uitkomst. Wie heeft er nou niet ergens een gedroogde rode peper in de voorraadkast liggen. Of wat tenen knoflook in huis. Olie, knoflook, peper en het liefst een handje gehakte platte peterselie. That's all!

Giet flink wat olijfolie -hoeveelheid gaat bij mij op het gevoel, maar zeg: een laagje olie- in een pan met dikke bodem en laat dit op laag vuur warm worden. Plet of hak vier tenen knoflook, snipper twee verse rode pepers (of verkruimel 1 gedroogde rode peper) en voeg dit aan de warme olie toe. Laat dit lekker trekken (desnoods met een sudderplaatje als de knoflook dreigt te kleuren). 

Breng vervolgens een pan met ruim gezouten water aan de kook en voeg 200 tot 250 gram spaghetti toe en kook gaar volgens gebruiksaanwijzing. Stort de spaghetti in het vergiet, doe terug in pan of, nog beter, een mooie schaal en giet de geurende olie er overheen. Hussel de gehakte peterselie er goed doorheen en je hebt een godenmaaltje voor twee à drie personen.

6 opmerkingen:

Carla zei

Altijd goed en lekker inderdaad!

Pleun zei

Simpel maar lekker just the way I like it! Ik ga het zeker proberen.

MyriamC zei

Heerlijk inderdaad!

hannie zei

Ja, het is bijna schandalig dat je met zo weinig moeite zoiets lekkers kan maken...

Sweettflower zei

Voor die dingen moet ik dan weer naar de winkel. :) Heb nog nooit rode peper in huis gehad. Peterselie heb ik ook niet zo bij de hand.
Maar ik begrijp wat je bedoelt. Inderdaad niet veel nodig om dit te maken. Simpel maar goed!

ellen zei

Heerlijk!!! Deze ingrediënten zou iedereen inderdaad altijd in huis moeten hebben. Foodbloggers moeten er over blijven schrijven, om mensen die dit genot nog niet kennen, te leren hoe lekker eten toch zo eenvoudig te maken is!