7 augustus 2011

Evenementenwijntjes van Grapedistrict

Slempen in de openbare ruimte is zo eenvoudig niet meer. Vroeger, oma vertelt,  toen alles in dit specifieke geval nog beter was kreeg je zelfs op Koninginnedag bier uit glas mee. Hup, zo de straat ermee op. En als er dan toch onverhoopt een glas sneuvelde vroeg je om een stoffer en blik. Of soms ook niet, al naar gelang de omstandigheden. Wijn dronk ik destijds niet, noch in de openbare ruimte noch in de kroeg, want wat voor een bocht je dan ingeschonken kreeg ...? 

Helaas, is het tegenwoordig drank uit plastic. Waar je ook komt, Paradiso, Amsterdam Roots Festival, het Openlucht Theater Vondelpark: plastic, plastic, plastic. En dat drinkt beroerd. Ik moet wel constateren dat na verloop van jaren het plastic drinkgerei innoveert (helaas zit er op dat verbeterde plastic wel statiegeld, dus goed bewaren zo'n 'glaasje').  Maar nog heuglijker nieuws is dat steeds meer evenementen gebruik maken van de wijnen van Grapedistrict

Voor een wijndrinker met middelmatige wijnkennis als ik vind ik Grapedistrict met stip de beste wijnketen. Over het algemeen jonge mensen met veel kennis en nog nooit heb ik een wijn meegenomen die teleurstellend was. En nog democratisch geprijsd ook. 

Terug naar de evenementen: koop gerust wijn uit plastic als je ziet dat Grapedistrict de leverancier is. Drinken in de openbare ruimte is weer leuk geworden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

RAPEdistrict?

Daily stuff and more.. zei

Oh verschrikkelijk die koppijnwijn maar bier drinken is weer niet ladylike...
Goede tip in ieder geval, dank!

Sophie enzo zei

Ga je dat festivalshirt voor me sparen?? Vind ik leuk als nachthemd ;-).

Chris zei

Ik had met zwager een aantal wijnen gekocht en een kreeg een karaf om te decanteren te leen. Hartstikke aardig en inderdaad prima advies en goede wijnen meegekregen.