2 oktober 2011

Vongole


Dit vind ik zo lekker! Toen we gisteren op het niet zo denderende festijn 'Maasstraat Culinair' rond hobbelde, besloten we wel op het terras van Il Cavallino de maaltijd te nuttigen. Wanneer krijg je namelijk ooit weer de gelegenheid om op een zekere 1 oktober in de toekomst het avondmaal buiten in aangename temperaturen in zomerkleding te nuttigen. Pluk de dag!

Door mij werd de taglione vongole besteld. Iets wat ik met enige regelmaat zelf maak, maar juist omdat het zo lekker is kon ik de restaurantversie niet weerstaan. In deze versie zat ook wat tomaat maar ik doe het meestal zo:

- 1 zak vongole, 2 tot 3 tenen fijngehakte knoflook, 1 of 2 rode pepers van zaad ontdaan en in flinterdunne stukjes gesneden, flinke scheut olijfolie, zout, peper en een handvol fijngehakte peterselie.

Verhit in een grote pan met dikke bodem een flinke scheut olie (er mag best een laagje olie in de pan staan) en fruit hierin de knoflook en de rode peper op een laag vuur. Laat dit lekker 'pruttelen', voeg ondertussen wat zout en peper toe, maar zorg er wel voor dat de knoflook niet aanbrandt of verkleurt. Voeg de schoongewassen vongole toe -kapotte of schelpen die open blijven verwijderen- en zet het vuur hoger.

Schudt af en toe om tot de schelpen allemaal open zijn gegaan. Het vocht dat vrij komt uit de schelpen, vermengd met het olie/knoflook/pepermengsel heeft niets meer nodig. Geen witte wijn en wat mij betreft ook geen tomatenstukjes. Zo is het heerlijk, afgemaakt met platte peterselie. Serveer dit met pasta of gebruik brood dat je lekker door het schelpenvocht haalt. Ook weer zo ontzettend makkelijk maar overheerlijk!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Alles wat uit see en ocean(bij mij) kommt is lekker;) Jou mosselen zien er ook zo lekker uit:)

Sophie enzo zei

Lekkerrrrr! Inderdaad zo puur mogelijk zonder al te veel fratsen.

Anoniem zei

Lekker, Tanja, staat hier vanavond op het menu, dan weer wel met tomaat en witte wijn. Recept van Siciliaase vriend.
Hartelijke groet, Anne.