29 september 2011

Wat een gedoe!

Wekenlang een oorverdovende stilte in foodbloggersland omdat een van de facilitair aanbieders van blogs -met uiteraard de allerbeste bedoelingen- de zooi onderhanden nam. Migreren heet zoiets? Ik weet het niet, heb er geen verstand van. 

Na de check van vandaag, dat deed ik namelijk de afgelopen weken regelmatig, was ik verheugd dat enkele bloggers weer online zijn. Wederom gevonden en mijn blogrol aangepast. Mr. Ooijer blogt en het welbekende Ministerie zijn gewoon weer te volgen. Nou ja, gewoon? Ik heb begrepen dat van de 2600 blogberichten er slechts 70 van het Ministerie zijn overgebleven en de rest van hun unieke bijdragen in de krochten van internet uiteindelijk opgeduikeld zijn en er met man en macht gewerkt wordt middels ellendig knip- en plakwerk. Ik wens ze veel succes en sterkte toe met dit monnikenwerkje. Maar waar is Taste of Matisse gebleven en waar kan ik de moestuinperikelen van  Spitwerk terugvinden? En zo zijn er nog meer foodbloggers die ik niet meer kan volgen. Hopelijk lezen jullie dit en krijg ik reactie. Die hele actie zet me overigens wel te denken.

Enfin, culinair valt te melden dat Amsterdam Zuid een heuse streekmarkt rijker is. De bewoners van de Willemsparkbuurt waren het zat om enkel de keuze te hebben tussen Appie H. of luxe-traiteurs en groentenjuweliers. De gulden middenweg is een wekelijkse zaterdagmarkt. De bewoners hebben zich verenigd in een coöperatie en kopen zelf bijvoorbeeld de groenten, fruit en eieren in bij boeren uit de regio. Ik wens ze veel succes met ZuiderMRKT! De opening werd druk bezocht en ik kon het uiteraard niet nalaten om worstjes van Brandt & Levie in hip verpakkingspapier te kopen. 

7 opmerkingen:

Carla zei

Spitwerk is te vinden - voorlopig althans - op: http://albertusjacob.blogspot.com/

Ikzelf zit inmiddels ook op blogspot en wacht even af of weblog ooit nog iets wordt, anders zet ik zelf alles wel over.

Aan tafel met Tanja zei

Ha Carla, ja van jou wist ik het en had je nieuwe blog al favoriet gezet. Je was gelukkig een van de eerste enkele weken geleden!

Robert Jan zei

Van mijn (weliswaar slapende) blog zijn vooralsnog slechts 2 stukjes terug te vinden. En een wachtwoord om in te loggen op dat schamele restant heb ik nog steeds niet mogen ontvangen: we tellen inmiddels ruim vijf weken.

Ik denk ook niet dat de mannen van @webstreepjelog zich bijzonder voor me gaan inspannen, nu ik ze via Twitter al een paar keer openlijk te kakken heb gezet. Wat een janboel hebben die prutsers er van gemaakt! Jammer is het wèl: ruim drie jaar liefdewerk naar de vaantjes...

Anoniem zei

Ja en nu voorzichtig hier met nieuwe outlay van blogger.Veel problemen ook als je omshakeld.Ik op mijn blog zie de bomen door de bos niet meer.Waar zijn al mijn prachtige foto's gebleven,blog kompleet verdwenen.Ach ja..we duiken weer op ergens in de blogwereld;)

Bert zei

Ik zie dat Carla mijn tijdelijke(?) blog al heeft vermeld.
Het is me wat met die migratie, volgens mij was het team van Weblog heel slecht voorbereidt. Ik, en velen met mij, wacht in spanning af. Het gaat tenslotte op ruim 400 stukjes van mij, vaak met een foto.

Theo zei

Wat een ellende zeg, dat was ik me niet bewust. Gelukkig heb ik van al mijn stukjes een kopie op mijn computer bewaard...
Leuk te lezen dat er een nieuwe markt in Zuid is. Ik kom er vaak op zaterdag maar zou zonder jouw stukje nooit geweten hebben dat ik eens naar de Obrechtstraat zou moeten gaan. Bedankt voor de tip!

hannie zei

Ja, mijn normale avondwandelingetje langs mijn favoriete kookblogs is ook veranderd in een puzzeltocht. Ondertussen heb ik er weer een hoop gevonden op een nieuwe stek.