25 augustus 2012

Gepocheerde kip met salsa verdeHet augustusnummer van de Allerhande ging mee in de reistas naar Italië. Niet dat we daar in culinair opzicht inspiratieloos zouden zijn, maar voor 'je weet maar nooit of er iets leuks in staat'. En verhip: het volgende eenvoudige recept uit de Allerhande werd gemaakt en door iedereen goed gekeurd.

Vul een pan met water en doe daar goede bouillonblokjes en breng dit aan de kook. Voeg 1 of 2 dikke kipfilets toe (uiteraard afhankelijk van het aantal eters) en zet het vuur laag en laat de filets 2 minuten tegen de kook aan staan. Haal de pan van het fornuis en laat de filets in de bouillon afkoelen.

De salsa verde maak je van 3 ansjovisfilets, 1 teen knoflook, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels kappertjes, een handvol basilicum en net zoveel peterselie. Je kunt voor een dunne saus opteren door dit allemaal in de blender te gooien of voor een iets dikkere saus door alles fijn te hakken en vervolgens mengen met de olijfolie. Voeg eventueel een lepel bouillonvocht toe en wat peper.

Ik ben nooit zo van de kipfilet maar op deze wijze bereiden, levert een super mals stukje kip op. Voor herhaling vatbaar dus.

Geen opmerkingen: