28 augustus 2009

Vrolijk achter het glas!

Waar zie je deze groenten nog? Althans, ik heb ze nog nooit zien liggen tot ik bij Ekoplaza ging buurten. Zo uit het vuistje weinig spectaculair. Dus, hop: op zoek naar de weckpotten!

Na 24 uur in niet al te veel zeezout en in het donker te hebben gelegen zagen ze er een stuk frisser uit. Sterker nog: ze roken waanzinnig lekker. Jammer dat er geen geurcomputers bestaan.Bij de zoektocht naar een leuk recept, viel me op dat er verschrikkelijk veel recepten zijn met gruwelijk veel suiker.
Op anderhalf liter azijn heb ik 75 gram rietsuiker gebruikt. Ik heb de augurken liever zuur dan zoetzuur namelijk. Azijn en rietsuiker verwarmen tot suiker is opgelost. Gesteriliseerde weckpotten vullen met de augurken (ik heb verder mosterdzaad, sjalotjes, wat knoflook, zwarte peperkorrels, en jeneverbesjes toegevoegd) en vullen met de azijn. Over drie weken weet ik of het ook lekker is.

7 opmerkingen:

Yvon zei

Augurken kunnen mij ook niet zuur genoeg zijn, ben benieuwd naar het resultaat. En geurcomputers, was het maar waar!

Anoniem zei

Hallo Tanja, wij gaan dinsdag naar de Hermitage, weet jij nog een leuk lunchadres voor ons ergens in de buurt.
Hoop dat je dit nog leest.
Dank alvast in elk geval en een hartelijke groet van,
Anne.

Aan tafel met Tanja zei

Hoi Anne, dit stukje ligt net een beetje uit de loop van de restaurants in de buurt. Je kunt natuurlijk in de Amstelstraat bij Brasserie Flo lunchen maar ik bedacht me dat de Hermitage haar eigen restaurant Neva heeft. Met veel Russische invloeden. Ik was er wel nieuwsgierig naar (ben zelf nog niet naar Hermitage geweest). Het stuk dat ik over Neva las was veelbelovend .... . Als ik wat beters bedenk dan meld ik dat uiteraard nog even. In ieder geval veel plezier!

Anoniem zei

Neva is wonderlijk genoeg maar tot 1 uur 's middags geopend, las ik op de site.
Brasserie Flo, of iets anders als je dat verzint.
Dank alvast Tanja,
Fijne zondag gewenst,
Anne.

Anoniem zei

Buikgriep heeft tot uitstel geleid. Lief was helemaal KO, nu gaan we eerst een paar weken naar Sardinië en zien we in oktober wel weer.
Groet, Anne.

Bertje zei

Wij hebben ze zes weken laten staan, ook volgens een recept. 1 pot erg zuur, een tweede zoetzuur en een derde erg zoet, te zoet.
Bert.

Meneer Wateetons zei

Cool. Dát had ik vandaag bij de Hanos moeten halen, verse augurken! Ben benieuwd hoe ze uitpakken