13 september 2009

Rode mul met venkel

De afgelopen weken viel er niet veel te melden. Althans, niet over wilde eetavonturen, bijzondere producten of andere eetgerelateerde aangelegenheden. De afgelopen weken stonden met name in het teken van boekenbeurzen en de zelf ontworpen boekenkast, die -ja, ja, ja!- overeind staat en weer gevuld is met boeken. Met dank aan vriend Bart die de kast prachtig en vakkundig heeft gemaakt. Tevredenheid alom dus. Maar er moest ook af en toe gegeten worden en van de week was dat onder andere rode mul met venkel uit de oven. Het is supersimpel maar wie het druk en een appartement vol met verhuisdozen gevuld met boeken heeft, gaat natuurlijk niet uren in een keuken staan.

Je koopt een middelgroot venkelknolletje dat je in kleine stukjes snijdt. Snipper ook een ui en pers een teentje knoflook. Fruit dit mengsel in een koekenpan in een eetlepel olijfolie en boter. Voeg hieraan zout, peper en wat fijngesneden verse oregano toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden en maak de mulletjes schoon. Als de venkel lekker zacht is geworden, schep je dit in een ovenschaal en je vult ook de buikjes van de mulletjes met een eetlepel venkel. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven en je hebt een lekker en simpel visgerecht. Serveer met wat partjes citroen.

2 opmerkingen:

© RJ zei

...en dat schoonmaken van de mulletjes doe je, eh... hoe?

Overigens liep me bij het lezen het water al in de mond!

Yvon zei

Lekker met venkel, jammer dat ik dat haast aan niemand kwijt kan, de anijzige smaak is blijkbaar niet populair.
Hihi weet je dat ik jou qua visgerechten nog steeds associeer met die dorade en paprikamayo, stond gelukkig ook maar m a a n d e n lang op SW :-)