25 april 2010

Noordwijk aan Zee: Hotel Zonne

Vrijdagmiddag togen wij naar Noordwijk aan Zee om een avond en de gehele volgende dag door te brengen in Hotel Zonne. Niet omdat we zo graag de bloemencorso van Noordwijk wilden bijwonen, niet omdat we graag naar het strand wilden -dat wilden we natuurlijk wel met het mooie lenteweer- maar omdat er werk aan de winkel was. Hotel Zonne biedt goede vergaderaccomodatie, vandaar de keuze.


De slaapkamers zijn proper, het personeel attent, de vergaderruimte wat kil -maar dat noopt tot harder doorwerken- en het eten was wat je van een gemiddeld hotel kan verwachten. Zeker niet slecht maar opzienbarend is het ook niet.

Vrijdagavond nuttigden we een voorgerecht van grijze garnalen die wat flauw smaakten, aangemaakt met hier en daar een kappertje en een dunne cocktailsaus. Als hoofdgerecht een kalfsoester die net iets doorgeslagen was maar absoluut nog met het mes makkelijk hanteerbaar. Dit gegarneerd met gedroogde prosciutto op een bedje van groene asperges en een paar champignons. Toe: een heerlijk chocoladetaartje met slagroom.

Zaterdagochtend het reguliere ontbijtbuffet. Alleen jammer dat een van de gasten had geklaagd dat de eitjes te zacht waren gekookt. Prompt werden alle eieren weggehaald en niet meer vervangen door een nieuwe lading kogelharde eitjes. Mag ik trouwens zelf weten of ik mijn ei te zacht vind?

De lunch was een merkwaardige. Als voorafje kregen we een taco gevuld met kip en chilisaus. Daarna moesten we het doen met een bijna exacte kopie van het ontbijtbuffet, aangevuld met sla en tonijn- en eisalade. Na al het harde werken waren we om 16.00 uur klaar en restte ons nog een snack met een borrel op het terras. Twee mini-hamburgertjes op brood. Best geinig!

Onder ons een niet zo'n principiële vegetariër. Dat resulteerde in een tamelijke eenzijdigheid op zijn bord: iets met mozzarella, iets met mozzarella, alweer mozzarella en verhip, hoe verrassend, nogmaals mozzarella. Bij accomodaties als deze is het dus beter om principieel dergelijke zachte 'principes' aan de kant te zetten.

En natuurlijk hebben we ook nog een strandwandelingetje gemaakt. De kuststrook van Noordwijk is best aardig op dat vreselijk groteske Huis ter Duin na dan.

3 opmerkingen:

Carla zei

Nooit de kustlijn bekeken daar eigenlijk, Huis ter Duin is wanstaltig ja, ook van binnen, zoals ik mocht zien na het winnen van de prijs bij Latour. Ik herinner me daarentegen een ander diner (en een ander hotel ook nog ;-)) in Noordwijk...Niet dat die lokatie zo geweldig was verder, maar goed.

Aan tafel met Tanja zei

Haha, dat staat me ook nog levendig bij. Alhoewel ik destijds in het donker Noordwijk binnenreed en niet kon bevroeden hoe lelijk dat Huis ter Duin (en overigens ook Palace Hotel) was.

Yvon zei

Volgens mij was het werken en eten aangenamer geweest in Villa de Duinen. Toch klinkt dit weekend helemaal niet naar! Alleen medelijden met de vegetariër.