30 april 2010

Broodje shoarma

In de 24-uurseconomie van Amsterdam zijn de meeste Albert Heijnfilialen gewoon open op Koninginnedag. En gelukkig maar want wat zou je op deze druilerige 30 april. Liever in de keuken prutsen dan in de motregen naar zeiknat aangeboden huisraad turen of er nog wat van mijn gading bij ligt.

Albert Hein dus. En wat zag ik vanochtend in de bonusaanbieding aldaar? Familiebakken shoarmavlees. Voor een prikkie natuurlijk. Jakkie! Ik heb zolangzamerhand ruime ervaring met het (varkens)vlees van Albert Heijn en ik kan jullie voorspellen dat dergelijk vlees eenmaal in de pan niet bakt maar kookt vanwege de grote vochthuishouding. Trouwens, shoarma van varkensvlees? De knoflooksaus lag natuurlijk gebroederlijk naast de bakken bonusvlees maar waar waren de voorverpakte pitabroodjes? Op! Op? Hè? Leuk hoor die bonusaanbieding maar zonder pitabroodjes geen broodje shoarma.

En toch jeukte het: een heerlijk broodje shoarma op Koninginnedag. Jammie! Ik heb uiteindelijk lamsvlees, een potje shoarmakruiden, die knoflooksaus en de heerlijk obligate ijsbergsla gekocht. Want ergens in mijn achterhoofd wist ik dat ik een tijdje geleden op een van mijn favoriete blogs het recept voor pitabroodjes voorbij heb zien komen.

En jawel: met mijn geheugen is helemaal niets mis en trefzeker surfde ik naar Excellent-eten. Alle ingrediënten voor de pitabroodjes had ik gewoon in huis en zodoende knutselde ik mijn eigen broodje shoarma in elkaar. En het is inderdaad waar dat de zelfgemaakte pitabroodjes een stuk luchtiger en lekkerder zijn.

3 opmerkingen:

Chris zei

Ziet erg heerlijk uit, Tanja! Krijg direct trek.

Anoniem zei

IS VERY GOOD..............................

Aan tafel met Tanja zei

En Chris, het was ook lekker!