1 november 2008

Kookboek van het jaar 2008: and the winners are ....

Na een dagdeel rondgelopen te hebben op het evenement Kookboek van het jaar 2008, was het eindelijk om 17.00 uur zover. De bekendmaking van de uitverkorenen in drie categorieën: beste kookboek categorie Nederlandse productie, beste kookboek categorie vertaald en dan nog de "Gouden Garde-publieksprijs". Wat doe je op zo'n dag tot 17.00 uur? Gefrituurde rode bieten proeven (promotie van het kookboek Onvergetelijke groenten), tabouleh eten (promotie van het boek Turquoise), kweeperensnoepjes snaaien (promotie van het boek Raapsteeltje), heel erg veel gewokte kokkels veroberen want die waren zo lekker en zowaar kreeg ik een plastic doorschijnend keukenschortje aan en mocht ik haringen schoonmaken en netjes gefileerd en al afgeven opdat er sushi van gemaakt konden worden (met mierikswortelschuim). Mijn handen hebben nog nooit zo poezelig aangevoeld. Allemaal leuk hoor, maar natuurlijk gaat het maar om een ding: dat ene boek moet winnen! Uiteindelijk werd het een blije boodschap en tevreden namen wij deel aan het "walking buffet". Verschrikkelijk als je al de hele dag op de poten staat, maar goed: we hebben mogen proeven van 12 kleine gangetjes als mooie afsluiting van een voor ons geslaagd evenement. Voor de statistieken: Raapsteeltje is de beste productie van eigen bodem, De Creoolse keuken is het beste kookboek categorie vertaald en Het grote kliekjesboek behaalde een nipte overwinning op Raapsteeltje in de categorie publieksprijs.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Raapsteeltje is dus van jou uitgever, proficiat!
Ga er eens naar op zoek.
Hartelijke groet, Anne.

Anoniem zei

Een hele dag op de poten, nou ik ben er een petit peu jaloers op als ik de proeverijen zo lees. Ha de Creoolse keuken, dat was natuurlijk mijn stem die de doorslag gaf ;-)

Aan tafel met Tanja zei

Ja Yvon, ik wilde op je blog er nog wat van zeggen :-). Begrijp het wel hoor, Raapsteeltje is ruim een maand uit dus men moet zich afvragen hoeveel mensen dit boek al kennen. Maar enfin, leuk was het wel!

Anoniem zei

Oh ik had op Raapsteeltje moeten stemmen, die ken ik idd nog niet. Sorry!

Aan tafel met Tanja zei

Nee hoor, stem altijd op het boek dat je zelf kent en het beste vindt! In ieder geval, bedankt voor jullie reacties.

Anoniem zei

aha, jij werkt dus bij terra, weten we dat ook weer :-) mooi boek hoor. ik had op janneke gestemd maar dat doet er helaas nu niet meer zo toe!

Anoniem zei

Zitten er bij Tanja alleen maar dames aan tafel... ? :-)