28 maart 2009

Ha lekker, raapsteeltjes!

Was net voornemens raapsteeltjesstamppot te publiceren toen ik in Het Parool de rubriek 'thuiseten' las waarin woordvoerder van Slow Food Nederland, Sándor Schiferli, ons een blik in zijn keuken gunt en -jawel- een stamppot van raapsteeltjes voorschotelt. Toevallig is dat natuurlijk niet want ze zijn er weer. Ik maak er vaak een stamppot van. Gewoon aardappelpuree maken en daar de goed gewassen en in stukjes gesneden raapsteel door heen roeren. Sándor gebruikt Andijker muizen en maakt de puree met een kruidenroomkaas. Ik maak de puree van de kruimige aardappelen die ik op dat moment gewoon in huis heb met boter en warme melk, wat nootmuskaat, zout en peper. En dan stamp ik de aardappels niet fijn maar gebruik zo'n aardappelpers van de Ikea. Overigens wordt morgen in onze buurt voor het eerst de Smaakmarkt in samenwerking met Slow Food Amsterdam, het stadsdeel Zuideramstel en Proeftuin Amsterdam georganiseerd. Dus Sándor: tot morgen! En dan praten we even verder waarom je in hemelsnaam kruidenkaas door de puree roert ... .

5 opmerkingen:

Sándor Schiferli zei

Oh Tanja, dat is zo verschrikkelijk lekker. Roomkaas met knoflook en bieslook.
Over smaak gesproken, Smaakmarkt Zuideramstel: Hoop dat er nog heel veel moedertjes dit op tijd lezen, er zijn speciaal voor lagere school kinderen smaaklessen op de markt. En demonstraties kaas-, boter-, mosterd- en bonbonsmaken. Komt allen te saam !

Sándor Schiferli zei

Aardappelpers is niet nodig. Stampen en spatelen de hele boel bij elkaar en je krijgt vanzelf een heerlijke smeuïge puree.

Yvon zei

Grappig, blader dit weekend voor het eerst door Raapsteeltje. Grote teleurstelling dat er maar 2 raapsteelrecepten instaan. Als stamppothater de oriëntaalse bouillon dus maar proberen.

andrea zei

Smmak-markt in zuider amstel???Waarom wist ik dat niet?? SCHANDE!
Hoewel ...had toch niet gekund, gister een zweepslag ( scheur(tje) in kuitspier) dus nu enigszins kreupel.

Sándor Schiferli zei

Andrea, en anderen:
De volgende Smaakmarkt is zaterdag 6 juni in het Westerpark. Afgelopen zondag waren er zowat 5.000 bezoekers! Gezellig druk.