24 december 2009

Stoofpeertjes

Ik geloof dat niemand staat te wachten op een recept voor stoofperen. Want volgens mij is het wel duidelijk hoe je dat kunt maken. Op een kilo stoofperen gebruikte ik 1,5 deciliter rode wijn, 1 kaneelpijpje, twee stukjes citroenschil en 50 gram suiker. Voor de verandering mikte ik daar ook nog 1 steranijs en 1 laurierblaadje bij. Vul de wijn in de pan aan met water tot de peertjes net onder staan. Ze hebben ruim drie uur op laag vuur gestaan, het vocht is wat stroperig geworden en de peren zijn inmiddels goedgekeurd.

8 opmerkingen:

© RJ zei

Je maakt een grapje: "niemand staat te wachten'...? Bijna de helft van de bezoekers komt momenteel op mijn blog voor 'gestoofde peren'. Dat recept werd alleen al in het afgelopen etmaal 240 keer opgevraagd! Belangstelling zàt, dus.

Carla zei

Ze zien er mooi uit, niet zo papperig zacht zoals je ze af en toe tegenkomt. Lekker!

MyriamC zei

Lekker Tanja!

Andrea zei

Ook mijn stoofperen de luxe op Smulweb zijn erg favoriet deze dagen.
Maar 3 uur op het gas Tanja, is dat niet erg lang.
Moet mijn recept op smul aanpassen want daar staat ook zo'n idioot lange "kooktijd" op.

Aan tafel met Tanja zei

Bedankt voor alle reacties. En Andrea: de peertjes zijn niet te zacht dus het kan kennelijk!

MyriamC zei

Kooktijd hangt ook wel van de peren af. De eerste Gieser Wildemannetjes van het seizoen staan bij mij ook drie uren op het fornuis. Heel zachtjes natuurlijk ...

Chris zei

3 uur op het gas is niks hoor. De mijne vergeet ik gewoon. Soms staan ze de hele middag en avond te stoven op het kleinste pitje met een plaatje eronder. Niks pap!

Yvon zei

Ik heb Mario de Ridder (zijn vragenlijn) eens gebeld over de kooktijd. In zijn kookboek staat 12 uur, bij de Zwethheul staan de peren (met afkoelpauzes) zelfs 3x zo lang op het vuur. (Die vraag was nav een recept van restaurant Blauw waarin stond dat Blue Curaçao stoofperen in 20 min. gaar zouden zijn, sure)