18 maart 2010

En ja, er wordt hier nog gegeten

Soms valt het niet mee om iets interessants op te tikken teneinde een stukje publicatiewaardig op dit blog te zetten. Aaneengeregen weken waarin werkelijk niets noemenswaardig is te vermelden. Geen vieze pakjes ontdekt, dag-in-dag-uit simpel repertoire als een GAV-maaltijd, iets met pasta of rijst was mijn deel. En als er al iets te vermelden viel, vergat ik een fotootje te maken of mislukte het fotootje wegens grote haast, gezellige drukte enzovoorts. Zo hebben jullie vreselijk lekkere kalfswangen gemist of een trio van rauwe tonijn. Jammer!


Enkele uren geleden bedacht ik me nog dat ik mijn onderwerpenrepertoire dan maar moet uitbreiden. Aanleiding waren twee musjes op de balkonreling. Ja, musjes in Amsterdam. En dat is zo ongeveer een zeldzaamheid. Eenmaal camera gepakt, waren musjes weg. Misschien maar beter ook. Musjes zijn niet om op te eten en dus hoort zo'n onderwerp hier niet thuis.

Zojuist bakte ik biologische spekjes uit. Weliswaar van de Albert Heijn, maar toch. Uitbakken? Het leek eerder op koken. Zelfs dit verantwoorde varkensspul heeft een waterpeil waar je u tegen zegt. Dit is echt niet meer leuk en voortaan koop ik weer braaf bij de verantwoorde slager. Cameraatje erbij om jullie te laten zien in wat voor een waterplas de spekjes dreven, meldt het display 'accu vervangen/opladen'. Sorry, ik heb er alles aan gedaan om iets noemenswaardig te vermelden.

4 opmerkingen:

Robert Jan zei

Tsja, Tanja... als jij niets te melden hebt, kan ik nergens over klagen, behalve dan over het feit dat je niets te melden hebt. Ik krijg zowat ontwenningsverschijnselen...!

Daarom het punt van leesbaarheid maar eens aangesneden. Mijn 'moede oude ogen' ;-) hebben moeite met je aangepaste vormgeving. In de voorheen smallere kolommen lazen je teksten aanmerkelijk prettiger weg. Regellengte is - in combinatie met het kleine lettertype - net even te ruim gekozen.

M.b.t. biologisch spek: dat haalde ik altijd bij een biologische slager in één van de negen straatjes. (Weet niet meer precies welke.) Daarmee hoefde je tenminste geen Nieuwst Amsterdams Peil voor in het leven te roepen.

Tussen haakjes: de mussenkolonie hier in de achtertuin is aangewassen tot circa 40 exemplaren, en ze zitten potdikke al bijna weer te broeden. Als het een plaag wordt, kunnen ze maar beter wèl eetbaar blijken! (Zijn het niet de Italianen die graag kleine vogeltjes verorberen?)

Carla zei

;-)
Spekjes van AH koop ik al jaren niet meer. Een grote natte bende, waar niets fatsoenlijks uit komt, ook niet alle trukendozen te hebben open getrokken. Ik heb geen idee wat ze ermee doen, want met de spekjes van andere supermarkten heb ik geen enkel probleem, maar die van AH: onbehoorlijk gewoon wat een water daar uitkomt

Aan tafel met Tanja zei

Ha RJ, ik heb het lettertje weer wat groter gemaakt zoals vroeger gebruikelijk was. De kolommen heb ik nooit smaller gehad. Is het nu beter?

En voor Carla en RJ: ik stonk er weer eens in wegens luiheid/tijdgebrek en inderdaad: nooit meer spek van AH!

MyriamC zei

Die voorverpakte spekjes heb ik ook eens een keer gekocht (uit luiheid). Niet van AH trouwens, maar van onze eigen Delhaize supermarkt. Wat daar allemaal uitkwam! Hoe iemand dat ooit krokant gebakken krijgt is mij een vraag. Doe mij ook maar mijn goeie ouderwetse slager.