15 september 2010

Restaurant As: we komen terug!


Een van de bijzondere eetlocaties tussen de ‘binnenringse stad’ Amsterdam en de (half) verrezen ZuidAs, is Restaurant As waar men biologisch, streek- en seizoensgebonden kookt. De ietwat merkwaardige locatie is de kapel van het naast gelegen St. Nicolaasklooster, pal aan het Beatrixpark. Het klooster is een saai naoorlogs product maar de kapel heeft zeker iets bijzonders en is nu hip en robuust ingericht. Zondagavond trokken we in bijzonder gezelschap van twee hondjes door het park richting As.

We hadden vooraf er geen notie van dat zondag een luie dag voor de kok is: geen meergangenmenu maar als keuze enkele gerechten. We komen overigens nog terug voor het meergangenmenu. Alhoewel een beperkte kaart (keuze uit twee voorgerechten en voorts: mosselen, pizza, pasta en dessert), hebben we werkelijk genoten. Hier wordt zonder poespas gekookt.

We kozen unaniem het voorgerecht van drie soorten bieten met ricotta en nootjes, afgemaakt met wat kruidige slasoorten en dressing. Dit was al een feestje op zich. Daarna hebben we van alles wat gekozen om samen te delen. Een pan heerlijke mosselen, 1 homemade pizza waar menig Italiaan nog een voorbeeld aan mag nemen en het meest verrassend voor mij: linguine met citroen, knoflook, reepjes gezouten en langzaam gegaarde kabeljauw met veel kruiden. Overheerlijk. De Italiaanse huiswijn die we erbij dronken is betaalbaar en erg lekker. Als dessert namen we én een kaasplankje (van Abraham Kef) én de vijgentaart.

Na vijf uur tafelen waren we per persoon € 55,-- kwijt en dat vond ik eigenlijk een tamelijk laag bedrag voor wat we genuttigd hadden. De bediening was ook helemaal in orde en dus mag de conclusie worden getrokken dat ik hier beslist vaker ga komen.

Op de website staan de zondagse hoofdgerechten, inclusief het recept en bereiding. Dus voor wie thuis het genuttigde gerecht na wil maken ... .

Restaurant As
Prinses Irenestraat 19
1077 WT Amsterdam
020 – 6440100
info@restaurantas.nl

Copyright beeld: Restaurant As

2 opmerkingen:

Carla zei

Mooie recepten zeg! En een mooie website ook. Om te onthouden dus. Die hondjes intrigeren me....

Aan tafel met Tanja zei

Ja zeg, die hondjes, twee vrouwtjes:

numero 1: Funky van Iris en Rob (beagle)
numero 2: Luca van Bart (vuilnisbakje uit Portugal en een nogal versierderig koppie waar iedereen meteen verliefd op wordt).

Ze waren die avond enorm braaf en lief