21 december 2010

Hot or Not in 2011

Aan Sinterklaas deden we niet, de kerstboom staat in volle glorie opgetuigd en ondertussen is het werk gedaan, helemaal klaar ermee, en opeens merk ik dat de eerste drie weken van december voorbij zijn gevlogen. Alle kersttijdschriftjes, reclamefolders en ander drukwerk zijn met een hoop gepieker doorgenomen en ik trok de conclusie dat die bladen alleen maar voor stress zorgen. Djeezzzzz: wat te eten met Kerst? Inspiratieloos.

De enige vermakelijke informatie is het lijstje ‘Hot or not in 2011’. Absoluut ‘not done’ zijn balsamicozigzagpatronen op het bord, vierkante borden, het woord passie en cupcakes. Macarons zijn trouwens in 2011 wer-ke-lijk op het randje. Laat ik het nou eens, heel erg toevallig, eens zijn met deze flauwekullijst!

Maar wat is dan in? Vinexjagen -goh, door wie zou dat nou komen?-, filterkoffie, bier(feesten), zelf sambal maken, sherry, kruidkoek, autochtone druiven, clafoutis en culinaire iPad Apps. Ik mis alleen de opmars van de pizzarette, maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat culibladen dit soort trends negeren.

Het belooft een goed jaar voor mij te worden: ik drink niets anders dan filterkoffie en ook zo’n George Clooney doet mij niet overstappen, sherry (manzanilla) is best wel heel erg lekker met haringen, kruidkoek neem ik op de koop toe, clafoutis maakte ik altijd al tijdens kersentijd en sambal maken is best geinig. Oh ja, die autochtone druiven kun je kopen bij Marqt.

Maar goed, de boodschappenlijstjes zijn ondanks alles toch gemaakt. Bestellingen zijn geplaatst en dan wordt het voor mij nu tijd om even af te reizen naar Hilversum. Daar ligt mijn iPad op me te wachten. Kom maar op met die culinaire iPad Apps. Ik voel me nu al zó 2011!

Geen opmerkingen: