4 januari 2009

Rauwe coquilles met foie gras en truffel(product)

Dit gerecht komt uit de keuken van Bruneau in Brussel. Daar wordt het als een carpaccio gepresenteerd en er wordt gewerkt, althans toen ik het daar at, met echte truffels. Het gerecht is een eigen leven gaan leiden in mijn smulbekjeskring en kreeg ik zowaar dit prachtgerecht al twee keer bij zowel Carla als bij Chris geserveerd. Toen ik op oudjaarsdag nog een klein stukje foie gras bij mijn slager zag liggen en ook nog naar de visboer moest, wist ik in ieder geval wat ik vrienden Petra en Béchal op nieuwjaarsdag zou voorschotelen. Nodig: echt verse coquilles (mijn visboer liep even naar achteren in plaats van de coquilles in de vitrine te pakken ... ), een klein stukje foie gras en een goed truffelproduct bij gebrek aan truffels of geld. Snij de foie gras en coquilles in flinterdunne plakjes, modelleer op een bord en schep wat truffelproduct bij de coquilles. Ik strooi ook nog wat fleur de sel de Guérande over de foie gras. Echt lekker! En nu is het weer tijd om te werken en wat minder in de keuken te staan, maar wacht me wel deze maand een nieuwe uitdaging. Tweemaal per week moet ik voor de buurkinderen koken omdat mams stage moet lopen in een 'ziekenhuis-ver-weg' met nachtdiensten en zo.

4 opmerkingen:

Carla zei

Het blijft een heerlijk gerecht. Ik moest even wennen aan die 'een ander'.

Chris zei

Tja...

Aan tafel met Tanja zei

Ja inderdaad, je hebt gelijk!

Yvon zei

Dus het kan wel. Ik maakte ooit een 'rozet van rauwe Jacobsschelpen' van Marc Meurin (uit Culinaire Saissonier), dat werd niks :-( Sindsdien nooit meer rauwe geprobeerd, ze waren btw wel kraakvers, dus geen idee wat ik fout heb gedaan.