5 januari 2009

Sperziebonen voor de buurmeiden

Vandaag kwamen de buurmeiden eten. Ik schreef het gisteren al: buuv loopt een maand stage in een ziekenhuis en dat geeft een hoop gedoe met opvang van de kids van tweeëneenhalf en acht jaren oud. Vandaag kookte ik op 'veilig' en niet echt bijzonder, namelijk gehaktballetjes (die van mij zijn natuurlijk wel gewoon lekker), gebakken aardappelen, gemengde salade en sperziebonen. Die sperziebonen kook ik eerst even tot net beetgaar of iets korter en giet ik af. Vervolgens neem ik drie fijngesneden ansjovisfilets en laat die smelten in de pan en daar schep ik vervolgens nog even de sperziebonen doorheen totdat ze echt beetgaar zijn. Het geeft net dat beetje extra en de buurmeiden hebben alle boontjes opgegeten alhoewel de foto anders doet vermoeden ... . Aan de oudste vroeg ik na afloop of ze mee wilde beslissen wat volgende keer te eten. Maar nee hoor, ze laat de keuze geheel aan mij over en zo hoor ik dat graag. Iets met rijst zit er niet in want dan kan ik na afloop zeker ook nog honderd-en-een rijstkorrels van de vloer schrapen.

4 opmerkingen:

Chris zei

Wil je een van mijn honden lenen? Dan is die rijst geen probleem! Of maak iets met lontong...

Anoniem zei

Je leert snel :-D.
Koken voor kinderen, met kinderen nog meer, is zo leuk. Je krijgt niet gekleurd commentaar en kennelijk heb je het goed gedaan als je al gelijk de vrije hand krijgt.
We lezen het toch wel hè?
Hartelijke groet, Anne.

Anoniem zei

Trouwens een tip, van halve pitabroodjes, vers deeg kan natuurlijk ook, kun je samen met de kinderen pizaatjes maken, altijd feest.
Groet, Anne.

Aan tafel met Tanja zei

Chris, stuur je me morgen de honden op? En Anne: de oudste gaat binnenkort pasta met me draaien want ik vind het ook best leuk hoor, koken met kinderen!