4 oktober 2008

Smaakparade

Gisteren een bezoek gebracht aan de Smaakparade in Almere. De weergoden zaten mee en het was bovendien lekker rustig. De meeste mensen zaten nog op hun werk en zullen waarschijnlijk vandaag of morgen Almere bezoeken. Ik kreeg dus voldoende de gelegenheid om te kletsen met de deelnemers over hun paté's, worsten, truffelkazen, oerbrood (iedereen liep met tassen oerbrood rond), olietjes, mosterd, enzovoorts, enzovoorts. Het enige waar ik echt voor ben gevallen was de aangeboden coppa van het Livarvarken (uit Limburg). Man, wat een zaligheid! Een vacuümverpakt stuk van 700 gram gekocht en de gelegenheid om hier van te smullen dient zich nog wel voor 21-11-08 aan. Want dan moet-ie op zijn. Verder veel demonstraties en workshops. De workshop van Simone Kroon (maker van het boek Raapsteeltje dat tevens genomineerd is voor Kookboek van het jaar) heb ik bijgewoond. "Wat te doen met kweeperen"? Vroeger, zo vertelde ze, gebruikten boeren kweeperen onder andere als luchtverfrisser in huis. Gisteren een iets moderner gebruik namelijk het maken van kweepeersnoepjes, deels voorbereid omdat je hiervoor enkele uren in de pan moet roeren. Verder deelde Simone gebak uit: spinaziecake met bietenglazuur. Zoet en heel erg lekker. En dat vond iedereen die een stuk nam. Dus als ze daar nog even het recept van geeft dan weet ik wel wat ik voortaan moet maken wil ik onsterfelijk worden als suikertante! Tot en met zondag dus genieten van workshops, demonstraties en ambachtelijk bereid voedsel. Voor meer informatie: Smaakparade.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Very fine......

Anoniem zei

Hoi Tanja,
Zoek je slachtoffers voor 21-11 de datum dat je Livarvarken op moet zijn??
No problem hoor we komen zo!cadcggvf